JIMMY EAT WORLD US

Scene
Avalon
Show
19:00
Torsdag 30. juni 2022
Bandet, der bragte emocore til de bredere kredse af musikfans, vender tilbage til Roskilde


Jimmy Eat World er et band, der har skrevet historie. For 20 år siden banede Arizona-kvartetten vejen for det helt brede publikum til emocore, den lydstærke kombination af hardcore og melodisk rock der først blev formet i 90'erne af amerikanske bands som Fugazi og Sunny Day Real Estate. 

Jimmy Eat World havde også en sød tand ift. melodi, og de blandede glædeligt sukkerholdig power pop i deres punkede rockudtryk, som sigtede lige så meget mod hjertet som hovedet, og det har fået fans over hele verden til at skrige med på deres sange.

Deres album Clarity fra 1999 er blevet et skelsættende album for genrekendere, mens de fleste kender Bleed American (2001), Jimmy Eat Worlds fjerde album, som solgte over en million eksemplarer, indeholdt kæmpehittet "The Middle" og sendte bandet helt op på den alternative rockhimmel. Bandet har holdt sig i en liga over generationen af genre-fakkelbærere, som de var med til at sende af sted.

Jimmy Eat World har faktisk altid holdt sig selv i gang uden at mistet noget af sin relevans. De fortjener en anerkendelse a la den, Weezer har.

Bandets tiende album, Surviving, udkom i 2019 til bred anerkendelse. Og det har bragt det erfarne band tilbage ud på landevejene, et sted hvor de er ganske velbevandrede. Det bringer dem tilbage til Roskilde Festival, hvor de sidst spillede i 2005.

Hvis du undrer dig over det pudsige navn, så lad os lige tage den med: Jimmy er guitarist Tom Lintons lillebror, som, da de var små, sloges med deres anden bror Ed. Jimmy vandt altid brydekampene, fordi han var størst, men Ed hævnede sig ved at tegne Jimmy, som stoppede hele jordkloden ind gabet. Jimmy Eat World.