JOYCE DK

Det danske rockband lader fortsat følelserne få fuldt blus

 

Joyce markerede sig som et markant navn på den danske musikscene i det svære år 2020.

Bandet udgav det anmelderroste debutalbum Formskifter, der bragte flere af deres sange i heftig rotation på dansk radio, de nåede at spille en stribe udsolgte koncerter, inden alt lukkede ned, og de var med i en række tv-shows, bl.a. P3 Guld og DR2’s 2020-markering af Roskilde Festival.

Formskifter er en decideret fængslende debutplade, som var præget af, hvad titlen lover: Den skifter stil og skifter humør talrige gange undervejs. Det ene øjeblik kan sangene fremstå melankolske og angstfyldte, det næste kan de slå over i en skarp vrede og sætte nerven i højeste gear. Ekstremerne tegnes markant op, og Joyce vinder stort på, at de ikke lyder som andre end sig selv.

Nu gearer Joyce op til opfølgerpladen. Indtil videre har de givet os singlen ”Lev beskidt”, hvor lyden har vokset sig stor og fyldig, og tempoet er sat en kende ned. Det cirkulære guitarriff og den inciterende koklokke kalder på en slags eftertænksomhed. Det er som musik skabt til store koncertrum, hvilket harmonerer perfekt med, hvordan Joyce er vokset i popularitet. Og der er mere på vej – fyldt med guitarknas og gode sange – så når tiden atter engang er klar til Roskilde Festival i 2022, så har Joyce er dugfriskt album med under armen.

Joyce er et band, der har været mere end sultne for at komme ud igen. De skulle have spillet på Roskilde Festival helt tilbage i 2020 – så det føles godt og rigtigt at invitere dem tilbage, nu hvor de er vokset fra Rising-scenen og op på et andet niveau.

Hvis du er blandt de heldige, der har fanget bandet live, så ved du, at de giver alt, hvad de har i sig, så ørerne nærmest blafrer.