JOYCE DK

Lokation
Avalon
Show
01:30
Torsdag 30. juni 2022

Spiller som del af torsdagsprogrammet


Det danske rockband lader fortsat følelserne få fuldt blus

 

Joyce markerede sig som et markant navn på den danske musikscene i det svære år 2020.

Bandet udgav det anmelderroste debutalbum Formskifter, der bragte flere af deres sange i heftig rotation på dansk radio, de nåede at spille en stribe udsolgte koncerter, inden alt lukkede ned, og de var med i en række tv-shows, bl.a. P3 Guld og DR2’s 2020-markering af Roskilde Festival.

Formskifter er en decideret fængslende debutplade, som var præget af, hvad titlen lover: Den skifter stil og skifter humør talrige gange undervejs. Det ene øjeblik kan sangene fremstå melankolske og angstfyldte, det næste kan de slå over i en skarp vrede og sætte nerven i højeste gear. Ekstremerne tegnes markant op, og Joyce vinder stort på, at de ikke lyder som andre end sig selv.

I marts 2022 kom opfølgerpladen Elsk mig, som kigger mod den store guitarfræs fra 90’erne, mens tekstuniverserne kredser om en sårbarhed og tager gerne en brydekamp med tilværelsen. Det er der kommet nogle velskabte hitperler ud af, og anmeldelserne taler deres eget tydelige sprog (se bare her og her): Joyce markerer sig som et band, man skal holde øje med!

Det er som musik skabt til store koncertrum, hvilket harmonerer perfekt med, hvordan Joyce er vokset i popularitet.

Joyce er et band, der har været mere end sultne for at komme ud igen. De skulle have spillet på Roskilde Festival helt tilbage i 2020 – så det føles godt og rigtigt at invitere dem tilbage, nu hvor de er vokset fra Rising-scenen og op på et andet niveau.

Hvis du er blandt de heldige, der har fanget bandet live, så ved du, at de giver alt, hvad de har i sig, så ørerne nærmest blafrer.