KATHARINA GROSSE DE

Lokation
Campsite
Show
Søndag 26. juni 2022

- lørdag 2. juli 2022


Mere om kunstneren
Instagram
Website
Verdenskendt billedkunstner indtager Roskilde Festival med farvestrålende dansegulv på 2000 kvadratmeter.


Gennem sin karriere har tyske Katharina Grosse etableret sig i den kunstneriske verdenselite med sine store, farvestrålende malerier. Hun er kendt for at indtage både rum og landskaber med spraglede værker, der ofte er spraymalet direkte på bygninger, interiør og tilmed landskaber.

I 2017 fik hun eksempelvis stor opmærksomhed i de danske medier, da hun sprøjtemalede både græstæppe, træer og buske i Mindeparken i Aarhus, så de før så grønne omgivelser nu lyste skarpt op i rød og hvid.

Til Roskilde Festival nummer 50 kan du selv træde ombord i hendes seneste kunstværk Destroy Me Once, Destroy Me Twice – et dansegulv på intet mindre end 2000 kvadratmeter!

Værket er skabt specifikt til det bakkede landskab på campingområdet, hvor det det enorme, farverige maleri strækker sig mellem de grønne bakker og indbyder festivaldeltagerne til kropslig udfoldelse. Værket er blandt de mest omfattende fra Katharina Grosses hånd, og i form af et dansegulv, er det uden tvivl også blandt de mest inddragende.

Dansegulvet bliver et markant samlingspunkt på Roskilde Festival, og det er Katharina Grosses forhåbning, at det bidrager til en følelse af fællesskab, nærvær og sammenhold – nøgleord i årets tema Solidarity – Time to act!

Gennem hele festivalen vil det danne scene for flere events og performances. Nogle er planlagt af festivalen selv – andre vil opstå helt naturligt, når festivaldeltagerne selv medbringer musikken og i fællesskab interagerer med kunstværket. På den vis bliver kunstoplevelsen en anledning til at være sammen i nuet og danne midlertidige fællesskaber – et lille skridt på vejen mod en mere solidarisk verden.

Katharina Grosse (f. 1961) bor og arbejder i Berlin og New Zealand.

Destroy Me Once, Destroy Me Twice er kurateret og realiseret i samarbejde med Creator Projects.

Creator Projects er et kunst- og kulturbureau, bestående af kuratorer og kreative mennesker, der brænder for kunstens potentiale til at skabe en forandring i samfundet, og agere katalysator for dialoger, debatter - og drømme.