KELLY LEE OWENS UK

Scene
Apollo
Show
20:00
Lørdag 2. juli 2022
Intim techno-pop

 

Kelly Lee Owens arbejder fra et sted i skyggerne. Sådan lyder hendes musik i hvert fald. Hendes mørke og alligevel atmosfæriske og velklingende techno-pop udtrykker sig som hemmeligheder, der afsløres.

Hun er en kunstner med en øjeblikkelig popappel – en person med en nærmest naturlig evne til at producere melodier, der gør, at du straks ønsker at sætte kroppen i bevægelse. Hun kom først på musikradaren via samarbejder med navne som Daniel Avery og Ghost Culture, men verden skulle snart erfare, at denne producer besidder en særlig evne til at skabe musik, der virkelig får dig til at føle noget.

De norske smagsmagere hos Smalltown Supersound er helt sikkert enige. De udgav en ep med hende efter at have hørt hendes hyldest til Arthur Russell, "Arthur". Som medvirkende i Daniel Averys hit "Drone Logic" og med et senere remix af norske Jenny Hval på ep'en Oleic viste Kelly Lee Owens helt fra begyndelsen, at hun var én, man skulle tage alvorligt.

Hendes debutalbum blev udgivet til åbne arme i 2017, og det fastslog hendes position som medlem af techno-fællesskabet med mulighed for at nå endnu længere ud. Hun debuterede på Roskilde Festival det følgende år.

I det vanskelige år 2020 vendt den walisiske lydmager tilbage med det roste album Inner Song. Her lod hun kulde og varme mødes, ligesom hun fusionerede de mere stramme popstrukturer med de langstrakte grooves til klubbernes dansegulve. Og efter lidt insisterende fra Four Tets Kieran Hebden lader hun tilmed sin egen vokal flyde ud over flere af sangene.

Kelly Lee Owens har fuld kontrol over, hvordan man opbygger et livesæt, der går fra det drømmende og frodige mod det mere hektiske. Dansegulvet er klar til dig!