KINGS OF CONVENIENCE NO

Scene
Arena
Show
14:00
Lørdag 2. juli 2022
Kongerne af folkpop er tilbage!


Konceptet er simpelt: To harmoniske stemmer, to guitarer og så et efterhånden velvoksent katalog af folkpopsange, som er lige dele bløde, blide og bossa-flirtende.

Kings of Convenience er flere steder blevet kaldt det norske svar på Simon & Garfunkel. Med et skarpt blik for den gode sang, hvor alt unødvendigt fyld er pillet fra, kan man godt nikke anerkendende til sådan en sammenligning.

Duoen mestrer at få publikum til at tie og lytte. Hvis de da ikke synger med på de melodirige sange.

Erlend Øye og Eirik Glambek Bøe mødtes i Bergen i midten af 90’erne. Således opstod sød musik – helt bogstaveligt talt! Op igennem 00’erne skabte de store intime øjeblikke med en håndfuld pladeudgivelser, hvor især Quiet Is the New Loud (2001) og Riot on an Empty Street (2004) markerede sig som højdepunkter.

Kings of Convenience indtog førstepladsen på hitlisten i hjemlandet og gjorde sig ligeledes bemærket i udlandet, hvor deres akustiske klange var helt i takt med den fremherskende ’new acoustic movement’ fremelsket af NME i England. Den norske duos solslikkede melodier fik dem til at stå ud fra mange af de blege engelske navne. Og de fik tilmed det nørdede look med hjemmestrik og store briller til at fremstå cool!

Efter bandets tredje plade i 2009 blev projektet sat i stå. Erlend Øye flyttede til Berlin og dyrkede nye musikprojekter (bl.a. The Whitest Boy Alive som også optræder på dette års Roskilde Festival!).

Hele 12 år skulle der gå, før verden fik et nyt album fra bekvemmelighedskongerne. Ikke fordi de ikke havde været i gang. Duoen brugte fem år på indspilningerne, som har fundet sted i mange forskellige byer verden over. Målet var at finde den helt rette stemning, som skulle give magisk gnist til sangene. Det er lykkedes (se blot følgende storrosende anmeldelser her, her og her). Pladen lyder som en naturlig fortsættelse, som om bandet aldrig har været væk. Der er lavet en mini-dokumentar om pladens tilblivelse – se her.

Sidst Kings of Convenience optrådte på Roskilde Festival i 2010, spillede de på Arena-scenen over for deres største publikum nogensinde. Nu er året 2022, og det bliver som en vaskeægte hjemkomst, når den norske duo atter betræder scenegulvet på Roskilde Festival.