KOLLAPS AU

Scene
Pavilion
Show
01:00
Torsdag 30. juni 2022

Spiller som del af torsdagens program


Mere om kunstneren
Facebook
Instagram
Spotify
Industrielle spektakelmagere banker både på skrot og instrumenter som lydside til en skramlet tur ind i mørket


Når et band plukker sit navn fra det mest støjende album af industrialpionererne Einstürzende Neubauten, skal man nok ikke forvente sødlig popmusik.

Tværtimod skaber denne australske post-industrial-trio en særlig form for primitiv støj.

Kollaps tager dig med på en rystende rejse gennem totalt mørke og modløshed, et sted hvor guitarriffs (næsten) smides på porten og erstattes af smadrende percussion og skummende bølger af grum distortion.

Mange af deres instrumenter – eller skal vi kalde dem redskaber – kunne snildt have været fundet på den lokale losseplads. De omfatter metalskrot, fjedre og andet industriaffald. Som en forstærkning til denne kakofoni bruger bandet percussion og bas- og guitarstøj samt forvrængede vokaler, der kan minde én om de allermest støjende øjeblikke fra Swans. 

Kollaps har udgivet to albums – Sibling Lovers (2016) og Mechanical Christ (2019) – som begge byder på en rejse med voldsomme forvrængninger, som nok skal få det til at løbe koldt ned ad ryggen på dig – på den gode måde! Bandet er i øjeblikket ved at arbejde på ny musik, som udkommer i løbet af 2022. Forvent ikke solskin fra denne gruppe!

Melbourne-bandet er berygtet for deres opflammende live-shows, hvor voldsomhed er et parameter, der kan mærkes. Bandets medlemmer er involverede i den apokalyptiske støj, de producerer.

Lydene, de fremmaner, er skildringen af et håbløst, meningsløst verdenssamfund. Der er masser af buldrende elendighed at svælge i her.