LAND OF KUSH CA/EG

Scene
Avalon
Show
17:00
Lørdag 2. juli 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Spotify
Vestlige sangformater sat til mellemøstlige harmonier


Sam Shalabi, lydchef i Land of Kush, udforsker overlapningen mellem vestlig og traditionel mellemøstlig musik. Hans musik svinger et sted mellem komposition og improvisation, og han skaber en smeltedigel af arabiske troper, avantgarde-jazz, moderne klassisk, freak-støj, elektronik og lydkunst.

Shalabi har boet i Canada i hele sit voksne liv, men hans rødder er i Egypten – og det kan man høre! Som komponist og musiker holder han sig travl med at spille og udgive musik under sit eget navn og som medlem af andre bands, herunder The Dwarfs of East Agouza og Karkhana (som begge har spillet på Roskilde Festival tidligere).

Land of Kush er muligvis det mest ambitiøse og imponerende af Shalabis projekter. Hans orkester involverer over 20 musikere og et væld af forskellige instrumenter, herunder en klynge af strygere, horn og træblæsere tillige med bas, guitar, klaver, santur, darbouka, oud, elektronik og synths samt flere vokalister og percussionister.

De har spillet en håndfuld tryllebindende shows i hjembyen Montréal, hvor de har haft premiere på seks forskellige værker. Tre af disse er blevet indspillet i studiet efter invitation af indie-pladeselskabet Constellation og efterfølgende udgivet i 2009 (Against the Day), 2010 (Monogamy) og 2013 (The Big Mango). Senest har de udgivet albummet Sand Enigma, som samtidigt forvirrer og fortryller dig med sit væld af lyd.

Alle eventyrlystne lyttere bør ikke gå glip af et inciterende, uforudsigeligt show, når Land of Kush spiller på Roskilde Festival 2022.