LGBT+ DANMARK DK

Lokation
Flokkr
Show
19:15
Søndag 26. juni 2022
Lokation
Flokkr
Show
17:45
Søndag 26. juni 2022

- tirsdag 28. juni 2022


Mere om kunstneren
Facebook
Instagram
Website
Organisationen er på Roskilde Festival for at aktivere og engagere dig


Roskilde Festival er gået sammen med Den Grønne Ungdomsbevægelse, Fridays For Future, LGBT+ Danmark og UngEnergi. De fire organisationer har sammen udviklet en masse forskelligt indhold, der har udgangspunkt i deres forskellige aktivistisk arbejder. Fælles for dem alle er et handlefællesskab, hvor musik, kunst og kreative udtryk er katalysator for engagement.

Alt dette udfolder sig både på vores Flokkr-scene og på campingpladsen i festivalens første dage. Herefter tager projektet på en lille turné, hvor det gør holdt til Folkemøde Møn (19.-20. august 2022), Ungdommens Folkemøde (7.-8. september 2022) og GRASP (6.-8. oktober 2022).

Safer Space-panel
Hvem har ret til at føle sig sikker i hvilke rum? Det spørgsmål vil et panel af tre queer-aktivister og en moderator fokusere på, når de taler om safer spaces på Flokkr-scenen. Panelet vil udforske og definere safer space som begreb og fortælle, hvad det har af betydning for dem. Herefter vil de gå i dybden med, hvordan safer spaces kan skabes på en festival med særligt fokus på fester på Roskilde Festival for at lede op til det næste event på Flokkr-scenen.

Panelister: Nina Rask, Milo Kinnock og Frederik Friis
Moderator: Amanda Sol Wendel

Safer Space Floor
En fest er kun en fest, hvis alle føler sig trygge, især på en festival. LGBT+ Danmark er vært for en Safer Space Party i Flokkr og inviterer dig til at deltage i en queer-dansefest.

Musikken vil bestå af forskellige traditionelle queer-musikgenrer – fra 80'er-disco til moderne synth-pop – og vise udviklingen i queer-klubkulturen, hvordan den har været, hvordan den er nu, og hvordan den forhåbentlig vil se ud i fremtiden. .

Et hold af værter vil gå rundt og byde nye deltagere velkommen og fortælle om reglerne for et safer space floor.

Arrangementet er et queer safe space. Enhver kønsidentitet, seksualitet og race er gyldig. Had eller manglende respekt vil ikke blive tolereret.

Om LGBT+ Danmark
LGBT+ Danmark er Danmarks største og ældste politiske organisation for lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle, transpersoner, queer og dem, der bryder med normer for køn og seksuel orientering. Vi kæmper for retten for alle til at leve deres liv uanset deres identitet gennem rettighedsbaseret arbejde, safer spaces og sociale forandringer – lokalt, nationalt og globalt.