LINGUA IGNOTA US

Scene
Gloria
Show
20:30
Fredag 1. juli 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Instagram
Website
Vrede, fortvivlelse, tro. Dette er sjælerensende musik, der lyder som intet andet.

 

Kristin Hayter vil have dig til at forholde dig til hende på en helt anden måde, end du normalt oplever kunstnere live. Hendes vokal svinger mellem sindsoprivende og sønderrivende skrig og sorgfuld sang.

De oplevelser, som Kristin Hayter bygger sin musik på, er også intense. Og ofte ubehagelige.

Hun kalder sit projekt Lingua Ignota, som er latin for 'ukonstrueret sprog'. Hayters musikalske sprog er originalt, og hun forsøger at konstruere noget, der nævner det unævnelige.

Den San Diego-baserede musiker skabte først opmærksomhed med det selvudgivne album All Bitches Die (2017), et af de mest ubehagelige og nådesløse albums fra det år.

I 2019 udgav hun Caligula på ekstremmetal-selskabet Profound Lore, som tilbyder mere smerte og (af)magt. Der er øjeblikke på albummet, der føles blot ét riff fra at være en brutal black metal-sang, og andre øjeblikke, der føles som en industrial-tonsende goth-opera. Det er ikke et metalalbum og alligevel noget af det mest brutale, du har hørt (anmelderne elskede det).

I 2021 triumferer Lingua Ignota atter engang på mørkeste vis. Albummet Sinner Get Ready (anmelderne har fortsat armene i vejret) taler direkte ned i et kompliceret forhold til kristendommen. Kristin Hayter synger ind i fordømmelse, fortvivlelse og andagt set troens linse. Væk er de ubehagelige lyde fra tidligere udspil, ind kommer korsang, smadrende percussion og lån fra både kirkemusik og hvad man traditionelt spiller fra verandaen.

Men tro ikke, at alt så er rendyrket skønsang (selvom det også er det) – det er tvetydig, smuk-grim udfordrende musik, som lyder som intet andet.

Vil du opleve et sjælerensende og frygtindgydende liveshow, der vil efterlade dig komplet drænet for alting, så træd ind i Lingua Ignotas verden.