LITTLE SIMZ UK

Scene
Avalon
Show
21:00
Fredag 1. juli 2022
London-rapper blander knivskarp lyrik, sårbarhed og historiefortælling i sit helt eget udtryk


2022 tyder til at blive Little Simz' år.

Den London-baserede rapper har fortjent det på baggrund af en perlerække af fremragende albums – hvoraf hendes seneste hyldes som det allerbedste fra 2021 – og fantastiske liveoptrædener.

Den 27-årige kunstners opfindsomme rapmusik er blevet anmelderrost og overøst med priser (Ivor Novello, NME, BET samt en Mercury Prize-nominering).

Hele vejen igennem har hun holdt sig tro mod sin kunst og sin egen stemme.

Simz – hendes borgerlige navn er Simbiatu Ajikawo – prioriterer at udtrykke sig selv uden at lefle eller at hoppe med på diverse trends. Hendes tekster er dybt personlige, fraseringerne er idiosynkratiske, og flowene er atypiske. Little Simz er en kunstner, som udstikker sin helt egen kurs! Og dét får hende til at skille sig ud.

Et kig på de mange årslister fra 2021 viser, at Little Simz er den suverænt hyppigste nummer ét (se bare her). Hendes album Sometime I Might Be Introvert hyldes som en øjeblikkelig klassiker rigtig mange steder!

Med Sometime I Might Be Introvert har Simz skabt et moderne episk digt: Hun gør plads til at være sårbar, mens hun også spytter bravado-rim og bløde tredjepersonsfortællinger.

Bare lyt til singlen "Introvert", som annoncerer sin ankomst med militære trommer og en spektakulær video, der foregår i National History Museum i London. Sangen taler ind i den store sociale ulighed og de konsekvent dårlige odds for de dårligere stillet, og den fortæller om mødre, som begraver deres sønner. Det er benhård socialrealisme! På pladen rapper Little Simz også om sin nigerianske arv, om problemfyldte parforhold og om hendes ambivalens i forhold til berømmelse.

Første gang Little Simz spillede på Roskilde Festival var i 2016, hun vendte tilbage i 2018 som en del af det store Gorillaz-crew i 2018, da de optrådte på Orange Scene.

Nu vender hun tilbage i eget navn. At dømme ud fra de seneste live-anmeldelser (her, her og her) er Little Simz virkelig på toppen – også på en scene!

Glæd dig til en nuanceret blanding af både ekstroverte og introverte kvaliteter, skudsikker selvtillid med en selvransagende følelsesmæssig sårbarhed. Simz medbringer et velspillende band, som udforsker det musikalske spektrum fra vintage soul, jazzy funk og silkeblød R&B til trap, grime og electropop.