LORAINE JAMES UK

Scene
Mantra
Show
14:00
Torsdag 30. juni 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Instagram
Spotify
Grænsesøgende elektronisk kunstner lægger et væld af følelser i sine produktioner


Loraine James gør rastløshed til en æstetik, når hun producerer sin musik, der konstant hopper, gynger og vrider sig.

Hun laver såkaldt 'hybridmusik', der udforsker et bredt udsnit af genrekortet – fra det eksperimenterende til forskruet pop, fra drill til R&B, fra techno til ambient – og hun former det hele til en opbrudt, men konsistent og drømmende helhed.

Hendes elektroniske produktioner har mange lag af lyde. Taktarterne er udfordrende, og et væld af beats kører slalom mellem hinanden næsten som free jazz.

Loraine James’ album fra 2019, For You and I, høstede bred anmelderros, og mod årets afslutning toppede det årslisterne hos både The Quietus og DJ Mag.

Til trods for at hun har kæmpet med lockdown-isolation midt i en voksende succes, er der intet, der tyder på, at hendes momentum har aftaget. Tværtimod.

I 2021 udgav hun albummet Reflection, som rummer elementer af dancehall, R&B og kølig rap fra en længere liste af gæsteoptrædener. Som det er med alle James’ værker, er Reflection tæt forbundet med kunstnerens erfaringer og oplevelser som en ung, sort, queer kvinde.

Loraine James' seneste produktioner er blevet hyldet som ’dybtfølte’, ’sårbare’ og ’lindrende’ og viser sig at være lige så fyldt med følelser og observationer, som de er med teknisk virtuositet.

Eftersom pandemien forhindrede Loraine James i at fremføre sin klubmusik på en livescene, er det tydeligt, at den elektroniske producer tog al sin indestængte energi og kanaliserede den ind i nye produktioner. Sådan får vi elementer af sensualitet, frygt, angst, glæde og sorg i de teknisk skarpe sange.

Nu glæder vi os bare til at invitere Loraine James på scenen til endelig at slippe sine eksperimenterende lyde løs, som både vil udfordre og berolige dig. Fang dette stjerneskud på Roskilde Festival 2022.