LOUISE LESSÉL DK

Lokation
Flokkr
Show
13:00
Søndag 26. juni 2022
Mere om kunstneren
Website
Vidste du, at der også flyder affald i rummet? Louise Lessél har bygget en interaktiv lysskulptur, der kan spore det, der svæver langt oppe over vores hoveder.


Hvor meget skrald passerer mon forbi lige nu, over dit hoved, helt ubemærket?

Vi inviterer Louise Lessél, kunst- og installationsdesigner uddannet fra New York University, til at holde et oplæg om emnet rumskrald og efterfølgende lede en debat med publikum.

Hovedemnet er den effekt, vores livsstil i informationsalderen har på miljøet, og hvordan vi kan bidrage til at løse det set fra et fællesskabsperspektiv.

Louise Lessél vil også præsentere sit projekt "The Armillaries", som vil indfange dine sanser og din forestillingsevne.

Når en af de interaktive armillarsfærer spiller sine lyde, kan du høre ting, som ellers er usynlige. Laserstrengene, som kun kan ses, når de afbrydes af hænder eller røg, skaber en metafor for det usynlige problem med menneskelig forurening, som – uden at de fleste er klar over det – allerede strækker sig ud over jorden og ud i rummet.

“The Armillaries” er et projekt fra 2021, oprindeligt konstrueret som en række interaktive lysskulpturer, der sporer satellitbaner og rumaffald i realtid, når de passerer forbi ovenfor, ligesom fortidens himmelglober målte stjernekonstellationer. Mængden af snavs påvirker installationen og lydene fra hver armillarsfære og skaber et smukt og til tider kakofonisk data-soundscape.