MC YALLAH & DEBMASTER UG/FR

Scene
Gloria
Show
00:00
Torsdag 30. juni 2022

Spiller som del af torsdagsprogrammet


Alternativ, ikke-konform hip-hop


MC Yallah & Debmaster fik først kontakt på grund af nogle beats, som Debmaster havde sendt til Arlen Dilsizian, labelchef hos Nyege Nyege Tapes. De beats hørte Yallah, som hurtigt besluttede, at hun ville lægge en rap på produktionen. Således blev duoen dannet.

MC Yallah og Debmaster udgav debutalbummet Kubali i 2019 på Nyege Nyege Tapes' underlabel Hakuna Kulala (Fact og Wire elskede det!). Det er en energisk omgang, der kombinerer MC Yallahs tekster på kiswahili og luganda, Ugandas hovedsprog, med Debmasters fragmenterede og detaljerede produktioner, der hakker, brøler og generelt genererer en masse støj.

Det samme gør sig gældende, når duoen spiller live.

Debmaster skaber magi som en live-producer, og fra tid til anden hiver han en modificeret PlayStation-controller frem for at programmere og manipulere trommemønstre undervejs.

MC Yallah har en scenetilstedeværelse som en erfaren musiker – hvilket hun faktisk er; hun stod deroppe første gang i en alder af 15 år.

MC Yallah & Debmaster præsenteres sammen med Nyege Nyege Tapes, et Uganda-baseret pladeselskab, der bringer kaos til det digitale dansegulv, og som giver et outlet for kunstnere på tværs af det afrikanske kontinent.