MEGAN THEE STALLION US

Scene
Orange
Show
19:30
Torsdag 30. juni 2022
Houston-rapperen vil have det hele – og er på vej til at få det


Hashtagget #hotgirlsummer har for længst gået sin sejrsgang på de sociale medier. Du er sikkert stødt på det allestedsnærværende meme. Og hvis ikke, kender du sikkert sangen.

Det hele fører tilbage til Houston-rapperen Megan Thee Stallion (hendes rigtige navn er Megan Pete). Hun er en af de mest brandvarme nye kvindelige rappere – og én af de mest højprofilerede nye stemmer i hip-hop i nyere tid.

To af hendes sange er skudt helt til tops på den amerikanske hitliste, den uundgåelige "Savage" (remixet er i øvrigt gæstet af ingen ringere end Beyoncé) og "WAP" i samarbejde med Cardi B. Sidstnævnte var 2020s utvivlsomt mest omtalte sang, ikke mindst pga. af sin sexede ligefremhed (se videoen).

De seneste par år har stået på triumf efter triumf for den 27-årige rapper – fra mixtape- og ep-udgivelserne Fever og Suga (begge ramte top 10 i USA) til at blive udnævnt som en af de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden ifølge Time Magazine.

Og sidst i 2020 udgav hun sit debutalbum, Good News. Et ivrigt lovprisende kor af anmeldere hylder Good News som ja... virkelig gode nyheder og et fantastisk album (se bare her, her og her). I nyere tid har hun medvirket på nogle kæmpehits, f.eks. med Maroon 5 (“Beautiful Mistakes”), Lil Nas X (“Dolla Sign Slime”) og med det sydkoreanske boyband BTS (“Butter”). Til BET-prisudddelingen for sorte kunstnere i 2021 var hun den, som vandt allerflest priser (fire styks hev hun hjem, og hun var nomineret til hele seks).

2022 har budt på et vaskeægte summerhit, hvor Megan Thee Stallion er gået sammen med Dua Lipa (som jo også spiller på årets festival) om nummeret ”Sweetest Pie”. En slags flirtende kusine til Cardi B og Megan Thee Stallions mere seksuelt aggressive ”WAP”.

Megan Thee Stallion er lige så elsket for sine hooks og flows som for sin sensuelle swagger. Den verbale selvtillid er blevet hendes varemærke. Meg er bundærlig og omhyggelig med alt, hvad hun har, og hvad hun vil have. Og hun vil have det hele.

Selvom Megan Thee Stallions rap ofte cirkulerer om lyst og nydelse, har hun selv haft smerten tæt inde på livet og er ultimativt trådt ud som en overlever. I 2019 mistede hun sin mor og sin oldemor. Hun overvandt også juridiske problemer med sit tidligere pladeselskab. Det har givet næring til "Savage", der appellerer til alverdens kvinder om at være “savage” og “classy” "bougie" (bourgeois) og "ratchet" (ghetto).

Nu venter vi ivrigt på, at Megan Thee Stallion træder på scenen til Roskilde Festival 2022. Det bliver et show, du næppe kommer til at glemme lige foreløbig.