MEKDES DK

Scene
Pavilion
Show
16:15
Fredag 1. juli 2022
Sjælfulde sange fra ung talent


Mekdes er en ny stemme på den danske musikscene. Hun er muligvis ikke den højeste figur på en scene, men det gør hendes stemme op for med rigelige doser varme og fyldighed til at udfylde ethvert rum, hun synger ind.

23-årige Mekdes kommer fra Kolding, hvor hun skriver sine sange. Hendes dansable mix af R&B, neo-soul og pop er simpelthen uimodståeligt.

Mekdes begyndte at lave musik i en meget ung alder. I sine tidlige teenageår uploadede hun en sang på Instagram. Der gik ikke længe, før hun blev kontaktet af labels (og X Factor, som hun høfligt takkede nej til), der fornemmede hendes store talent. Og apropos dét med talent; i 2021 hev hun den eftertragtede pris P3 Talent hjem ved P3 Guld-prisuddelingen.

Sangeren med honningrøsten udgav i 2020 ep’en Fly, hvor hendes stemme virkelig fik luft under vingerne med et kuld ørehængere, der var fyldt med lige dele sjæl og hjerteknus. Flere sange er kommet til siden da, ikke mindst nummeret ”Hanging Upside Down”, som har givet en del spilletid i dansk radio.

Tidligt i 2022 landede debutpladen Greedy, som er fyldt med groovy neo-soul med sprøde beats og Mekdes’ krøllede fraseringer, og som fornemt lever op til alle de lovende takter, hun hidtil har vist.

Når Mekdes spiller på Roskilde Festival 2022, har hun et fuldt band med sig. Sammen vil de spille en koncert, der bliver lige så varm som sommersolen.