MELIKE ŞAHIN TR

Lokation
Mantra
Show
18:15
Fredag 1. juli 2022
Tyrkisk pop møder R&B og folk i et gnistrende krydsfelt af det moderne og det traditionelle


Melike Şahin er en singer-songwriter født og opvokset i Istanbul i Tyrkiet.

Hun gjorde først opmærksom på sig selv som sanger i det alternative band BaBa ZuLa, der udfordrede alle forestillinger om, hvordan tyrkisk musik kunne lyde. De blandede orientalske instrumenter med moderne elektroniske lyde og skabte deres eget lydbillede, som de kaldte 'Istanbul psychedelic'. BaBa ZuLa har tidligere spillet på Roskilde Festival.

Så trådte Melike Şahin ud af bandet for at gå solovejen.

Hun udgav sin første single i 2017, den uimodståelige "Deli Khan". Samme år optrådte Şahin til filmfestivalen i Cannes i forbindelse med verdenspremieren på filminstruktør Tony Gatlifs Djam (find soundtracket lige her – det indeholder tre Melike Şahin-sange).

I 2021 udgav den tyrkiske sangerinde sit længe ventede debutalbum, Merhem, som er blevet modtaget med en masse ros i hjemlandet. Det er spændende lytning! I musikken kan man høre elementer af pop, R&B og endda disco. Der er en særlig form for nostalgi indbygget i sangene, som er hørbart i keyboardet, baglamaen (traditionel lut) og de orientalske violiner.

Şahin kalder selv sin stil for 'Middelhavsarabesk'. Det er innovativ musik, som samtidig trækker tråde tilbage til nogle af Tyrkiets indflydelsesrige sangerinder, som har inspireret hende, bl.a. Safiye Ayla, Müzeyyen Senar og Selda Bağcan.

Kom og få en smagsprøve på Tyrkiet. I et elektrificerende krydsfelt af det moderne og det traditionelle.