MITSKI US

Scene
Arena
Show
16:00
Fredag 1. juli 2022
Mitski fortæller om knuste hjerter, og hendes mangefarvede indierock har imponeret verden.


Mitskis sange er ligesom forvandlingskugler (du ved, det stenhårde bolsje med flere lag og farver): De er små, de er søde, og de giver ikke det hele væk ved første smagsprøve. 

Den japansk-amerikanske singer-songwriters musik graver dybt ned i det menneskelige følelseshav, uroligt som det er, og hendes sange rodfæster sig hos hendes publikum på en dyb måde.

I årenes løb har hun beskrevet længsler, frustrationer, bøvlede romancer, en kunstners liv og en masse tvivl og spørgsmål. Undervejs har hendes musik bevæget sig gennem piano-centreret orkestral pop, guitardrevet indie-rock og, med hendes gennembrud Be the Cowboy (2018), en villighed til at lave pophits. Den populære single "Nobody" berører emnet fremmedgørelse – men sat til et disco-beat er det svært ikke at ville danse ensomheden væk.

Hendes seneste album, Laurel Hell (2022), har en skinnende 80'er popoverflade. Under overfladen foregår der noget helt andet. Mitski reflekterer over elendige parforhold, en manglende interesse i hvad hun har at tilbyde og en generel, altoverskyggende kedsomhed.

Mitski var lige ved ikke at lave dette album. Hun ville stoppe med musikken for altid. I 2019 annoncerede hun sit 'sidste show på ubestemt tid'. Heldigvis ombestemte hun sig.

Mitskis liveoptrædener er typisk en tour-de-force i kortfattethed og effektivitet, hvor hun snildt når igennem over 20 sange i løbet af en koncert. Hun holder sine shows tighte – også i musikalsk levering – fra start til slut.

Se frem til en særlig intimitet, når Mitski øser ud af sit hjerte på Roskilde Festival 2022.