MOOR MOTHER US

Scene
Gloria
Show
21:30
Torsdag 30. juni 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Instagram
Eksperimenterende poet og lydkunstner forlanger forandring!


Camae Ayewa, bedre kendt som Moor Mother, har en tendens til at adressere apokalypsen. Hun griber fat i kraven på verdens problemer og forlanger forandring.

Hun er en Philadelphia-baseret poet og lydkunstner, der blander hip-hop med et varmt jazzet groove og en eksperimenterende tilgang.

Moor Mother har lavet nogle af de mest desorienterende og eklektiske albums i nyere tid. Fra sin solo-debut Fetish Bones i 2016 til det majestætiske 2019-album Analog Fluids of Sonic Black Holes kanaliserer hun en punk-lignende energi, der også understreger en påtrængende nødvendighed, som hviler i hvert et ord og hver en sætning, hun formulerer.

I det forgangne år har hun skruet gevaldigt op for produktiviteten. Hun udgav endnu et fantastisk soloalbum, indgik i et samarbejde med rapperen billy woods med albummet BRASS, og hun var en central del af et af de mest bemærkelsesværdige jazzalbums i 2021 med Irreversible Entanglements.(sidstnævnte spiller også på Roskilde Festival 2022). Og så er hun aktiv i gruppen 700bliss, som optrådte på Roskilde Festival i 2019.

Moor Mothers seneste soloalbum, Black Encyclopedia of the Air, er et mangfoldigt og eklektisk soundscape fyldt med fortællinger og digte, der graver ned i multigenerationelle traumer og de daglige kampe udkæmpet af både sorte og kvinder. Albummet lyder måske mørkt og forslået, men det er sprællevende, og anmelderne kan ikke få armene ned (bare se her).

Moor Mother er en intens livekunstner (se her!). Hendes tekstlinjer er giftige, og hun leverer dem med stor indlevelse. Hendes friformsenergi og evnen til at fremmane visuelle billeder er slående. Du kan være sikker på at blive væltet bagover af hendes ligefremhed, hendes ordjonglering og intense fremtoning.