MOSES SUMNEY US

Scene
Avalon
Show
19:00
Fredag 1. juli 2022
Kærlighedsbesyngende kunstner med smuk soulstemme klar til at få taget (teltet) til at løfte sig


Han er født i Californien til ghanesiske forældre, og hos Moses Sumney drejer meget sig om kollisioner af verdener: Han smækker genrer sammen (sjæl, pop, folk, klassisk), samarbejder ofte (med folk som Solange, Bon Iver og Beck) og tackler brede og ambitiøse temaer om identitet og menneskehedens oprindelse.

I 2017 stjal han mange musikelskeres og kritikeres opmærksomhed med sit debutalbum, Aromanticism, som udforsker forestillinger om længsel og sameksistens og vores moderne romancekonstruktion. Albummet forestiller sig dybest set meningen med livet uden kærlighed.

Sumney bruger sin stemme som en ledetråd til at lukke lytterne ind i sit sind. Det er en stemme med sjæl, som ofte dykker ind i et hviskeregister for at gøre intimiteten mulig. Han tråder Aromanticism med kor-inspirerede vokal-lag (alle hans egen stemme), en effekt der er halvt gennemsigtig, hjerteskærende og himmelstræbende.

I 2020 gearede Sumney op med udgivelsen af dobbeltalbummet græ, som kommer omkring alt fra jazz til art-pop, og som har taget alverdens anmeldere og musikelskere med storm. Sumneys eksperimenter med velkendte soul- og R&B-elementer skaber en lyd, der virker, som om det både vikler sig rundt om 1962 og en fjern fremtid.

Moses Sumneys blanding af elektro-soul, nedbarberet folk og groove-drevet minimalisme undgår aldrig at imponere live. Han optræder i forskellige konstellationer. Han har spillet solo, bare sig selv med en guitar og en loop-pedal (han kan stadig bygge en verden af lyd), og sammen med et tremandsband. Du får bandversionen, når han spiller på Roskilde Festival. Hans melodramatiske musik og den utrolige stemme vil højst sandsynligt få din kæbe til at falde mod jorden et par gange.