MUSTI NO

Scene
Countdown
Show
16:30
Tirsdag 28. juni 2022
Mere om kunstneren
Spotify
Ung norsk rapper viser vejen for nye generationer


Historien om Musti er historien om en søgen efter identitet. Det er også en empowering historie om at slå igennem i Norge som farvet kvindelig rapper.

Musti var blot 18 år gammel, da hun buldrede ind på scenen med en brændende energi. Hun spillede på den norske festival Øya, før hun overhovedet havde udgivet en single. Kort efter fulgte hendes debutalbum Qoyskayga. Titlen er somalisk og betyder 'familie', et tema der går igen i hendes tekster.

Musti er født i Somalia, har boet i London og er nu bosat i Norge. Så hun kan jonglere med tre sprog og kulturer, og hendes lyd er lige så unik som hendes baggrund.

Da hun boede i London, blev hun musikalsk opflasket med en masse britisk rap. Det er tydeligt, når man lytter til hendes egne sange, som har hentet meget mere inspiration fra grime end fra amerikansk hip-hop eller andre skandinaviske smagsvarianter.

Musti skærpede sine rap-færdigheder under Nora Collective, som også administrerer etablerede norske navne som Arif, Unge Ferrari og producer-duoen Kastel, som har hjulpet med at finde den rette lyd til Mustis musik. Hendes sange fremstår som en åben dagbog, der afslører tanker, hemmeligheder og fortællinger om ansvar, kærlighed, identitet og familie oversat til urban musik. Og hvis du læser anmeldelserne af hendes materiale, vil du se en bred enighed om, at Musti ikke alene er den ægte vare, men også den næste store ting på den norske musikscene.

Fang Musti på Roskilde Festival 2022, når hun indtager Countdown-scenen.