NAKIBEMBE XYLOPHONE TROUPE UG

Scene
Gloria
Show
22:30
Onsdag 29. juni 2022
De spiller på det vildeste instrument på hele festivalen og bringer dig ind i en lykke-lignende trancetilstand


Det er det vildeste instrument på Roskilde Festival i 2022! Og det håndteres af denne gruppe af behændige kølleoperatører.

En embaire er en enorm ugandisk træ-xylofon (se den lige engang!). Op til otte musikere spiller på den samtidigt. De sammenvæver kortere polyrytmiske melodiske mønstre, der starter simpelt og udvikler sig i smukke kaskader, som flyder ind i bølger af sammensmeltende grooves. De talrige trætoner ledsages af fællessang eller som call-and-response, og således bygger gruppen vilde kompositioner, der vokser i både kompleksitet og intensitet.

Det er sådan en slags musik, der kan få dig i en trance-lignende sindstilstand. Simpelthen fordi musikken har sådan en hypnotiserende effekt med sine smukke trætoner, der spilles i et væld af mønstre på én gang.

Læg dertil at Nakibembe Xylophone Troupe er et ensemble, der virkelig er værd at betragte på scenen!

Nakibembe Xylophone Troupe kommer fra Busoga i Uganda, og de er en af få tilbageværende grupper, der spiller på embaire – men de arbejder ihærdigt for at udbrede kendskabet til instrumentet til den store verden.

Efter en storrost koncert på Nyege Nyege Festival 2019 i Jinja sluttede gruppen sig til den stadigt voksende liste af banebrydende ugandiske kunstnere repræsenteret af Nyege Nyege Tapes, den selvkaldte 'kunstnerudviklings-platform' i Kampala.

Gå ikke glip af denne vilde flok xylofon-betvingere!

Nakibembe Xylophone Troupe præsenteres sammen med Nyege Nyege Tapes, et Uganda-baseret pladeselskab, der bringer kaos til det digitale dansegulv, og som giver et outlet for kunstnere på tværs af det afrikanske kontinent.