NYEGE NYEGE: DE SCHUURMAN & AUTHENTICALLY PLASTIC & HIBOTEP & PÖ INT

Scene
Ambereum
Show
21:00
Fredag 1. juli 2022
Mere om kunstneren
Website
Det ugandiske selskab står for en seks timer lang danseaften med hektiske rytmer og kropsudfordrende toner.


På med danseskoene!

Nu kommer Nyege Nyege og sikrer en højenergisk puls til din festsultne krop til en fem timer lang festaften.

Dansen er noget af det mest livsbekræftende, der findes. Det ved Nyege Nyege alt om.

Nyege Nyege betyder på Ugandas hovedsprog ganda netop også ’en ubændig trang til at danse’. Over en årrække har Nyege Nyege – der både er pladeselskab, agentur og et kreativt hub for kunstnere på tværs af det afrikanske kontinent – gjort Kampala til et brændpunkt for samtidens mest nyskabende elektroniske musik.

Nyege Nyege præsenterer et kuld dj-navne, som sammen får en sekstimersflade i vores særlige hæng-ud-sted Ambereum, hvor de vil sætte festivalen i unikke svingninger.

Glæd dig til at møde:

De Schuurman skaber højenergisk musik, som bygger på en fejl, hvor et dancehall-track blev afspillet ved for høj hastighed på pladespilleren. Med et bankende house-beat sat til opstod genren bubbling. De Schuurman kommer fra den hollandske by Den Haag og repræsenterer den sorte diaspora. Hans hyper-dancehall-musik skal nok sætte din krop i heftig bevægelse.

Authentically Plastic er blevet kaldt “Demon of the Nile” af konservative medier i Uganda, hvor den Kampala-baserede dj og producer udfordrer normerne med en blanding af elektronisk musik og politisk aktivisme. Bl.a. arrangerer Authentically Plastic den faste klub ANTI-MASS, der skaber rum for femme- og queer-kunstnere. Selv blander dj’en gqom, acid house, techno og afrofuturistiske lydlandskaber.

Hibotep er en etiopisk dj, som definerer sig selv som en kulturel nomade. Hun er i øvrigt også filmmager, tøjdesigner, installationskunstner, rapper og producer – og det herskende modus operandi er, at regler er til for at blive brudt. I hendes dj-sæts er det kun naturligt, at hip-hop og house møder afrikanske stilarter som kenyansk taraab og marrokansk gnawa i en lyslevende collage af lyd.

kommer med en elektronisk syntese af lyde fra Mali, Ghana og Uganda og har en erklæret mission om at få dig til at danse, indtil du glemmer dit eget navn. Til gengæld vil du huske Pös navn.

Er du interesseret i andre Nyege Nyege-affilierede navne på Roskilde Festival 2022, så anbefaler vi at kigge ind på DJ Diaki, Duma, Kabeaushé, MC Yallah & Debmaster og Nakibembe Xylophone Troupe.