ODZ SE

Scene
Countdown
Show
23:45
Mandag 27. juni 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Instagram
Spotify
Kontroversielle og sensationelle. ODZ er er skarpskåren raptrio fra Stockholm, som ikke holder sig tilbage.


Det går aldrig stille for sig, når ODZ er i byen.

ODZ er et svensk hip-hop-kollektiv, som gradvist har vokset sig større og større i hjemlandet.

Gruppen består af tre fyre fra det sydlige Stockholm. De har været aktive siden 2015, hvor de udgav deres selvbetitlede ep Original Dunder Zubbis.

Trioen er blevet beskrevet som alt fra ’skandalegruppe’ til ’gangstere’. Det skyldes ikke mindst gruppens kontroversielle tekster, som omhandler stoffer. Og nok romantiserer de stoffer, hvilket de svenske medier især har fokuseret på. Men bagved det hele ligger også en hårdtarbejdende gruppe, som langt henad vejen har insisteret på at gøre tingene selv. Og således også fået succes med det!

ODZ voksede hurtigt ud af undergrunden, hvor de hang ud med både skatere og graffitimalere. Sange som ”Anna Book”, ”Helt crack” og ”Maddafakka” er blevet til banger-hits blandt alle elskere af hip-hop-scenen i Sverige.

ODZ hylder mystikken. De er anonyme og maskerede, og alle tre medlemmer kalder sig Edward Smith. De vil helst, at det skal handle om musikken.

Og netop musikken er fandenivoldsk, som især live kommer med et fremadstormende, bombastisk udtryk. Se blot denne liveoptagelse fra hjemmebanen i Stockholm, hvor de hyldes som helte.

Få dette blændende svenske hip-hop-fænomen med dig, når ODZ betræder Countdown-scenen på Roskilde Festival til et show, der buldrer af sted og river dig med i deres aggressive rap.