OPERATION DAGSVÆRK DK

Lokation
Climate Pavilion
Show
18:30
Mandag 27. juni 2022
Lokation
Climate Pavilion
Show
18:30
Tirsdag 28. juni 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Instagram
Website
Vær med til at lave plantefarvede bannere på samme måde, som oprindelige folk gør i Thailand. Hør samtidig om, hvordan deres levevilkår er truet – og hvordan klimabevægelsen er deres bevægelse.


Orindelige folk i Thailand og Malaysia oplever, at deres livsgrundlag trues af jordtyveri. Skovene, som de har levet i og af i hundredvis af år, bliver pludseligt taget fra dem og gjort til nationalparker eller solgt til kommercielt brug.

Klimabevægelsen er faktisk de oprindelige folks bevægelse i Thailand og Malaysia. Oprindelige folks unge klimaaktivister står forrest i kampen for at forhindre, at deres skove bliver ryddet, hvilket er altafgørende, hvis vi vil bremse klimaforandringerne.

Operation Dagsværk, støtter i år oprindelige folks unge klimaaktivister. Derfor står de bag en workshop, som skal skabe forståelse for oprindelige folks kamp for jord- og menneskerettigheder. Vi skal sammen afprøve en af deres praksisser, nemlig naturfarvning af stof, for at lave de flotteste og mest bæredygtige demobannere.

Allerførst skal vi plantefarve stof. Du kan høre om plantefarvning som en bæredygtig praksis hos Karen-folket i Thailand og se, hvordan de folder og farver deres stof på bestemte måder for at frembringe forskellige mønstre. Alle farver og mønstre har en historie, som er sammenhængende med Karenernes levevis og traditioner.

Når det plantefarvede stof er tørt, skal vi sammen male de flotteste, mest farverige bannere, klimabevægelsen har set! Her skal vi have sat ord på nogle solidariske klimaaktivistiske budskaber. Når bannerne er færdige, hænger vi dem op i Klimapavillonen, hvor de kan skabe glæde og refleksion resten af festivalen.