PHOEBE BRIDGERS US

Scene
Avalon
Show
23:30
Torsdag 30. juni 2022
Eftertænksom indie-folk der sætter sig fast


Phoebe Bridgers' himmelstræbende, følelsesladede indie-folk-rock har gjort hende til en af de mest efterspurgte unge singer-songwritere på scenen. Faktisk er hun blevet hyldet som et ikon for en ny generation.

Den 27-årige musiker udgiver søde og sarte melodier med samme emotionelle slagkraft som en mesterbokser.

Hendes debutalbum, Stranger in the Alps (2017), fik en hel musikverden til at falde i svime. Med hendes bløde og luftige vokal helt i front og materiale der er pakket med personlige fortællinger, er det et album til triste tider, men ét af slagsen der omgør sorg til en forløsende skønhed. Albummet endte på mange årslister, og Bridgers endte på forsiden af musikmagasiner og ligeledes på mange kollegers ønskeliste over samarbejdspartnere.

Hun har spillet som en del af boygenius side om side med Julian Baker og Lucy Dacus, og hun har spillet sammen med Conor Oberst i Better Oblivion Community Center. Bridgers har desuden udgivet sange med The Nationals Matt Berninger og Fiona Apple. Og hvis det tæller: Hun har været i et escape room med Jackson Browne.

I 2020 fulgte opfølgeren, Punisher, som rummer flere blåtonede sange om manglende tro, destruktiv kærlighed og kampen for at komme ovenpå igen. Hendes sange er fortsat som små verdener, man kan forsvinde i. Man forstår til fulde, hvorfor den amerikanske musiker høster så gode anmeldelser.

Phoebe Bridgers i koncertsammenhæng er, hvad man kan kalde en følelsesmættet oplevelse. Hun spiller med et fuldt band, og der er en varme i musikaliteten og, måske endnu mere, i Bridgers' krystalklare vokalleveringer. Hun vil efterlade dig i åndenød, forslået og alligevel med en vis smag for mørket i os alle.