POLO G US

Scene
Arena
Show
19:45
Onsdag 29. juni 2022
Chicago-rapper bærer stolt drill-faklen mod tinderne – med alle følelser uden på tøjet


”Rapstar”
cementerede Polo G som, hvad titlen siger. Singlen fra Chicago-rapperen ramte alt rigtigt med et repeterende ukulele-riff (leveret af internetfænomenet Einer Bankz) og nogle simple, sørgmodige beats. I singlen reflekterer Polo G over, hvorfor hans stjernestatus ikke gør ham glad.

Der er masser af reflektioner i gang hos den blot 22-årige rapper, som skyder hen over stjernehimlen som en vaskeægte rapkomet.

Polo voksede ud af Chicagos drill-scene for en række år tilbage. Han lagde en masse numre ud på nettet, alt imens han røg ind og ud af diverse ungdomsinstitutioner og til sidst også fængslet. Med en pladekontrakt under armen rykkede han til L.A. Herfra gik det stærkt. Han udgav tre plader på det samme antal år.

”Finer Things” blev hans første virale hit, mens ”Pop Out” blev hans første hitlistehit. Begge optræder på debutpladen Die a Legend (2019), som med opfølgeren The Goat (2020) byder på et væld af tracks om de daglige kampe, søvnløse nætter og venner som det nådesløse gadeliv tog alt for tidligt.

I 2020 blev Polo G fremhævet i hiphop-magasinet XXL’s 2020 Freshman Class, som er en efterhånden hitdefinerende krystalkugle.

Polo G’s tredje og seneste album, Hall of Fame (2021), er en gribende, tragisk, introspektiv og kompleks samling sange. Den lyder lidt som Polos åbne dagbog med følelser og tanker i fuldt flor. Men der er også festsange, der er snerrende gaderap, og der er prominente gæstebesøg (Lil Wayne, Young Thug, Nicki Minaj og hjemstavnskollegaen Lil Durk).

Polo G er en spirende stjerne med masser på hjerte. Han står på tærsklen til det helt store lige nu. Fang ham på Roskilde Festival.