POPPY US

Scene
Apollo
Show
22:00
Fredag 1. juli 2022
Hun er mørkets nye fyrstinde inden for popmusikken

 

"Jeg er Poppy," har hun sagt. Igen og igen (se selv). Som en dukke – eller noget halvmenneskeligt.

Men hvem er Poppy egentlig? Der lader til at være flere spørgsmål end svar.

Ét er dog sikkert: Hun er en formskifter. Poppys lyd er også som en forvandlingskugle med talrige farver og smage. Og den er i konstant udvikling.

Poppy spillede tyggegummi-pop på debutalbummet Poppy.Computer (2017), og på opfølgeren, Am I a Girl? (2018), udforskede hun en verden af electropop. Så blev det mørkt. På I Disagree (2020) bragte Poppy metallen ind i sit popunivers.

Blot ét år senere var Poppy klar med et nyt album. Nye lyde og en ny visuel fremtoning. Flux (perfekt beskrivende titel for fænomemet Poppy i det hele taget, hva’?) lander et sted mellem de lydmæssige ekstremer fra hendes tidligere udgivelser, hvor hun smelter tung distortion sammen med sukkerholdige pophooks i tilfredsstillende eksplosioner.

Poppy og hendes band optrådte til den amerikanske Grammy-prisuddeling (se her). Og ikke bare det. Hun var også nomineret for ’bedste metaloptræden’ som den første kvindelige solokunstner nogensinde i dén kategori.

Poppy er vovet teater af den slags, hvor du aldrig helt føler dig godt tilpas. Noget ubehageligt ligger konstant på lur. Men det er også det dragende ved Poppy.

Når Poppy spiller live, får hun følgeskab af et muskeltungt rockband. Sammen opbygger de en verden af modstridende lyde, der vil få dig til at tabe kæben.