PRISMA DK

Scene
Rising
Show
23:00
Søndag 26. juni 2022
To søstre indtager indie-Danmark med storm


Her er to søstre, hvis lyd du skal hæfte dig ved. Hvis du da ikke allerede har gjort det.

Frida og Sirid Møl Kristensen har en særlig klang sammen. Og de har en sangskrivningstæft, som er få forundt.

De kalder sig PRISMA, og de formår at skabe lysende mirakler med små, formørkede drømmepopsange. Det er med lige dele retro-coolness, melankoli og så nogle melodier, som nærmest spiller videre for éns indre øre, længe efter de er tonet ud.

Søstrene fandt de ud af, at de kunne lave musik sammen i barndomshjemmet, hvor faderens kontor var fyldt med hjemmebyggede guitarer. Med fingrene på strengene og med en særlig sans for at skabe små melodier fandt Frida og Sirid hurtigt ud af, at de havde noget sammen. Noget der var større end dem selv.

Med insisterende intensitet og tostemmig lækkerhed skaber PRISMA atmosfæriske guitarpopsange, der kan bygge verdener. Som et mix mellem forbillederne i The Raveonettes og Warpaint.

Duoen har udgivet to ep’er, Her (2020) og Inside Out (2021), som begge er blevet lovprist vidt omkring (læs især denne anmeldelse), og det har ført til, at de har fået sparket døren godt og grundigt ind til en begyndende succes. Radioen har flittigt spillet dem, og de har allerede har travlt på livescenerne (når omstændighederne tillader dem det).

På en scene står de helt i front, placeret over for og skuende mod hinanden. Som om deres sange synges til hinanden. Der er en intim søster-fortrolighed i både opsætning og udtryk – og det lader sig smitte langt ud over scenekanten. Harmonierne er i perfekt balance, og musikken mixer det drømmende med det blidt støjende, så man lader sig helt fortrylle.

Fang PRISMA på Rising-scenen på Roskilde Festival 2022.