RICHARD DAWSON & CIRCLE UK/FI

Scene
Pavilion
Show
14:00
Fredag 1. juli 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Website
Excentriske engelsk sangskriver teamer op med finsk eksperimenterende rockgruppe til en genreudfordrende koncert


Richard Dawson er en af de mest særprægede skikkelser på den nye engelske folkscene. En sanger og sangskriver, der synes dybt rodfæstet i de mere dæmoniske og kringlede hjørner af folkemusikken, som formidles med en næsten rystende indlevelse af hans ekspressive stemme tilsat idiosynkratisk guitarspil.

Dawson er en mester ud i kulsort britisk humor og det groteske, men der er altid en dyb medmenneskelighed til stede i hans sange, der byder på fortællinger befolket af et broget persongalleri.

Denne evne så man allerede på Peasant, Dawsons roste album fra 2017, der var at finde på flere lister over årets plader, og som dykkede ned i et middelalderunivers.

På den lige så roste opfølger, 2020, fortsætter Dawson sin tragikomiske skildring af menneskets eksistens, men denne gang med linsen rettet mod det moderne menneskes angst, usikkerhed og kamp for at finde en slags mening. Resultatet er en særegen blanding af engelsk folkemusik, syrede synths og kradsende guitarer.

Senest har Dawson slået pjalterne sammen med det finske band Circle, som har et svimlende antal udgivelser på samvittigheder, som samlet spænder over alt fra prog-rock, hårdrock og glam til spacerock og kraut. Så de er oplagte legekammerater for Richard Dawson og har sammen lavet pladen Henki, som er et konceptalbum om historisk botanik, og som musikalsk beskrives som et møde mellem Neu! og Judas Priest – og så altså også Richard Dawson.

Richard Dawson og Circle deler ligeledes scenen, når de optræder på Roskilde Festival 2022. Forvent en rablende, morsom, lyslevende og ørevækkende oplevelse, når Dawson vender tilbage til Roskilde efter sin succesfulde koncert i 2018.