ROLO TOMASSI UK

Scene
Avalon
Show
13:00
Fredag 1. juli 2022
Britiske sværvægtere blander melodi og aggression i deres progressive hardcore


Dette band er kommet godt omkring i deres 17-årige karriere.

De startede som teenagere, der spillede jazzet, elektronikfyldt mathcore, som insisterede på at holde stemningen hektisk.

Undervejs har Sheffield-bandet føjet drømmende melodier og ambiente teksturer til deres hårdtslående musik.

I 2018 løftede Rolo Tomassis femte album Time Will Die and Love Will Bury It bandet op fra at være et kultfænomen på hardcorens undergrundsscener til at blive festskabende for en bredere international skare af rockmusik-elskere. Pladen forvandlede deres alsidige mathcore til et større, bredere udtryk fyldt med glitrende skønhed og blev kaldt et højdepunkt i deres karriere.

I 2022 gjorde kvintetten det højdepunkt endnu højere. På deres album fra 2022, Where Myth Becomes Memory, skøjter bandet drilagtigt rundt mellem flimrende shoegaze, voldsom ekstremmetal, eksperimenterende elektronik og slagkraftig hardcore. Albummet høster endnu mere ros end sin forgænger.

Og så har vi ikke engang fremhævet et af bandets sande trumfkort. Det er frontkvinde Eva Korman, der leverer en perfekt Jekyll-og-Hyde-balance med sin vokal. Det ene øjeblik synger hun fine og bittersøde melodier, og det næste skriger hun for fulde lungers kraft.

Rolo Tomassi er et bombastisk liveband. De leverer et veludført liveshow, der er lige dele vildt og euforisk og kombinerer det lyse og det mørke. Deres publikum bliver stadig flere og flere. Og det er også på tide. Efter 17 år er dette band endelig kommet i rampelyset.