SAMBA TOURÉ ML

Scene
Pavilion
Show
16:15
Lørdag 2. juli 2022
Viderefører den musikalske arv fra mentor og ørkenblues-mester Ali Farka Touré


Selvom efternavnet for nogen kan lyde bekendt, er Samba Touré ikke i familie med den salige mester af ørkenblues, Ali Farka Touré. Men Samba har til gengæld stået i musikalsk lære hos ham.

Samba Touré voksede op i 70’erne i den maliske landsby Binga med en enlig mor, der ifølge ham selv ikke bare gav ham kærlighed fra barnsben, men også en musikalsk opdragelse. Samba Tourés mor var en af de første kvinder til at optræde sammen med den unge Ali Farka Touré, der senere blev Malis måske største musiker.

Mange år senere kom Samba selv til at spille med den store Ali Farka Touré som musiker i Alis Farkas band op gennem 90’erne. Det var et stort ønske, der gik i opfyldelse, for siden Samba Touré flyttede til hovedstaden Babako, hvor han begyndte at spille en Touré-inspireret guitar-blues, var drømmen at spille med netop Ali Farka.

Efter at have spillet med Ali Farka startede Samba Touré sit eget band og en solokarriere. Siden er det blevet til en del soloplader, senest Binga (navngivet efter landsbyen han voksede op i), som udkom i 2021 på Glitterbeat Records, og som har høstet flotte anmeldelser (se bare her, her og her). Pladen besynger hjemlandet Mali, og selvom flere emner kan være triste (fattigdom, vold og mangel på uddannelse og sundhedsvæsen), fremmaner Touré også en optimisme for fremtiden af Mali.

Glæd dig til at opleve en af Malis helt store musikere og fortolkere af Malis ørken-blues, når Samba Touré optræder på Roskilde Festival.