SAMPA THE GREAT ZM

Lokation
Mantra
Show
15:45
Fredag 1. juli 2022
Sampa viser værdet i sit navn med skarpskåren rap, mens hun søger efter et ståsted i verden


Sampa Tembo har rejst på tværs af verden. Hun blev født i Zambia, voksede op i Botswana, flyttede til USA og fik sit kunstneriske gennembrud i Australien. Hun er ved at skabe opmærksomhed omkring sig selv i hele verden.

Denne rapper er undervejs mod noget stort!

Sampa The Great har et helt naturligt, imponerende stilsikkert greb om sin musik. Hun udgav først et par mixtapes, som fik musikscenen down under til at folde ørerne ud.

Hendes debutalbum, The Return (udgivet på det respekterede label Ninja Tune), dykker dybt ned i temaer som hjem, arv, fordrivelse og frihed. I en hvirvel af hip-hop, jazz, afrobeat og neo-soul finder man Sampas stramme og selvsikre rap som det benhårde centrum i sangene. Den musikalske spændvidde er stor i sange, der ofte løber ned ad uventede musikalske stikveje. Man forstår bestemt, hvorfor The Return er blevet så anmelderrost.

I sangen "Final Form" rapper Sampa: “Only four years, fantastic, young veteran, new classic”. Det er en påmindelse om, hvor langt hun er kommet på så kort tid. Og hun er blot begyndt...

Sampa viser også værdet i sit navn, når hun optræder live. Hun udstråler en følelse af det brovtende samtidig med, at hun holder begge ben solidt på jorden, og hun er ivrig efter at skabe forbindelse til sit publikum. Hun er flankeret af korsangere og et fuldt band, der lægger et solidt fundament for hendes flydende vokallinjer.

Sampa overvinder lyttende hoveder overalt, hvor hun spiller. Forvent at det samme sker, når Sampa The Great indtager scenen på Roskilde Festival.