SHYGIRL UK

Scene
Apollo
Show
23:45
Lørdag 2. juli 2022
Gør dig klar til nogle futuristiske club-rap-bangere!


Der er intet genert ved Shygirl!

Den London-baserede rapper og sangskriver laver frække, seksuelt ladede popsange, der trækker på grime, post-industriel hip-hop og eksperimenterende klublyde.

Og hun har virkelig udviklet sig til et soundtrack for tiden, der er nu.

Shygirl samarbejder ofte med produceren Sega Bodega, som hun også har stiftet NUXXE-labelet og -kollektivet sammen med – og hun har desuden samarbejdet med ligesindede eksperimentalister som SOPHIE, Arca og Zebra Katz.

Shygirl har udgivet et par ep'er – Cruel Practice (2018) og ALIAS (2020 – som begge er blevet modtaget med rosende anmeldelser (se bare her og her). Begge ep'er har en mørk, provokerende kant og rummer MASSER af lummerhed. Og selv om musikken kan være beskidt i lyden, sørger hun også for at give plads til både ekstatisk house, pop-trance og elementer af techno.

Shygirls stemme er karakteristisk blød som smør, men hun håndterer sine tekster med en giftig præcision og ved, hvornår hun skal bide til, og hvornår hun skal bløde op.

I 2021 udgav den engelske musiker en performance-film, som er en længere live-realisering af ALIAS-ep'en, som også indeholder et nyt samarbejde med slowthai, den X-ratede sex-rap "BDE".

Nu bygger Shygirl op til sit debutalbum. Første single fra albummet, "CLEO", byder på noget anderledes. Med strygere, romantisk stemning og et silkeblødt house-beat synger og rapper hun en dedikation til alle dem, der har fået hende til at føle sig speciel. Hun tog endda sangen med ind i Abbey Road-studierne til en live-session sammen med et 18-personers stryger-ensemble (se den her).

Vær ikke genert, men kom helt tæt på scenen og fest med Shygirl, når hun spiller på Roskilde Festival 2022.