SLAYYYTER US

Scene
Gloria
Show
01:45
Torsdag 30. juni 2022

Spiller som del af torsdagsprogrammet


Y2K-pop kørt gennem et hyperpop-filter. Ud kommer en dugfrisk retrolyd


Kan du huske, dengang hyperpop var en mærkelig genre? Én der overtrådte den gennemsnitlige musiklytters komfortzone? Den bød på et ekstremt greb på popmusikken, der nogle gange udviskede linjerne mellem menneske og maskine.

Nu er hyperpop blevet et så bredt fænomen, at det næsten er blevet pop. Men hvad betyder det, så længe musikken er god, ikke sandt?

Sig hej til Slayyyter (hendes navn er inspireret af Ron Slater-figuren fra Dazed and Confused). Hun er en 25-årig musiker fra St. Louis, der laver tyggegummi-agtig, baspumpet popmusik i stil med Charli XCX.

Helt i starten lavede hun musik i sit soveværelse og fandt et stort publikum uden hjælp fra hverken musikmagasiner, PR-agenter eller radioen. Hun bearbejdede bare internettet.

Der er ingen tvivl om, at Slayyyter har en kæmpe forkærlighed for Y2K-popmusik (Britney, Christina osv.). Hun tilføjer det melodiske mix noget kant (og lummerhed!), og det giver hendes helt egen nostalgisk-friske lyd.

Bare lyt til hendes gennembrudssingle "Mine", som førte hende direkte ud af popundergrunden. Den er med på hendes selvbetitlede debut-mixtape fra 2019, hvor Slayyyter præsenterer et væld af synth-ladede, elektroniske beats og sukkerholdige auto-tunede vokaler.

Slayyyter udgav sit debutalbum i 2021 på FADER Label. Troubled Paradise leverer en perfekt balance mellem nytænkende produktioner og moderne pop, alt sammen forstærket af en hæmningsløs kunstner med fuld kontrol over talent og udtryk. Slayyyter holder sig ikke tilbage, men belønner alle lyttere der kan lide deres popmusik med masser af kant.

Kom og vær hyper med Slayyyter på Roskilde Festival. Få et ordentligt skud sukker i blodet fra popsangene, der er lækre som fredagsslik og med deres egen syrede, skæve bismag. Du ved, du fortjener det!