SPAZA ZA

Scene
Pavilion
Show
14:15
Lørdag 2. juli 2022
Flydende Johannesburg-baseret kollektiv spiller en unik artart af avantgarde-jazz


Hvem er det mest flydende af bands? Måske et helt uden faste medlemmer.

Mød græsrodsensemblet SPAZA – en afro-futuristisk impro-gruppe dannet i Johannesburg i Sydafrika. Grundidéen med SPAZA er at jamme rundt om et koncept i stedet for at smelte sammen til et fuldfærdigt band.

De er et åbent kollektiv med roterende medlemmer og musikere med forskellige forbindelser til Johannesburgs jazz-, afro-funk- og eksperimenterende electroscener.

Når du lytter til SPAZA, skal du berede dig på hvad som helst, for SPAZA byder på lidt af det hele.

Prøv at lytte til deres selvbetitlede debutalbum fra 2019. Det er en vild omgang avantgarde-jazz, der byder på inspirationer fra Johannesburg blandet med det polerede og internationale skær fra Chicago og London.

Ensemblet har en frygtløs tilgang til improvisation og tonale eksperimenter. SPAZA placerer sig et sted mellem jazz, moderne eksperimenterende og traditionel afrikansk musik. Slutresultatet lyder som ingen anden musik derude.

I 2020 lavede kollektivet deres anden plade med titlen UPRIZE! der fungerer som et soundtrack til en dokumentarfilm af samme navn. Den omhandler Soweto-oprøret mod apartheid i 1976 og indfanger en blanding af forargelse, uretfærdighed og håb, der giver kraftig genklang i dag. Blandingen af free jazz-refererende improvisationer, samples fra filmen, sjælfuld sang og en generel trist stemning (oprøret var ikke sejrrigt, men et blodigt ét!) er kraftfuldt og fungerer fantastisk både med og uden filmen.

Det bliver spændende at se, hvilken konstellation SPAZA dukker op med på Roskilde Festival. Vær sikker på, at du vil få en fantastisk oplevelse med sange om frihed i den mest flydende lydverden.