SQUID UK

Scene
Pavilion
Show
20:00
Lørdag 2. juli 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Instagram
Youtube
Kantet, sjov og skæv post-punk fra Englands nye vidunderbørn


Dette Brighton-band er som taget op af kassen med uforudsigeligheder. Deres rocktilgang er direkte, mærkelig og sjov. De er blevet kaldt et af Englands mest spændende, nye guitarbands.

Squid er et tiarmet (fem personer, ikke sandt?) band, der balancerer erfaringer fra det levede liv med surrealistiske spøjsheder. Deres udgangspunkt er post-punk af den halvkunstfærdige slags, der indarbejder hakkende discorytmer, ambiance, spoken word og råbende sange. Ud over at tæve tønderne er trommeslageren ansvarlig for vokalerne, og hans maniske tilgang er underholdning af den bedste slags (David Byrne-fans, træd nærmere!).

Lyt blot til Squids signatursingle "Houseplants", som udstiller alt det bedste fra bandet i én sang. Nummeret fortæller om kampen for at finde anstændigt logi i den engelske hovedstad. Sangen har gjort bandet til beskedne talsmænd for ungdommelig frustration.

Squid udgav deres debut-ep Town Centre i 2019, der fungerer som et koncentrat af, hvad bandet står for. Det betyder, at de er komplet ligeglade med genrebegrænsninger, men går i de retninger de lige føler for. Bandets selverklærede mål er at holde musikken tilgængelig, men fortsat mærkelig.

Alle foregående udgivelser var som løfter om noget større, noget endnu mere ambitiøst. Og det løfte blev mødt med Squids debutplade Bright Green Field. Pladen er skør, eventyrsk og decideret overrumplende i sit vidunderlige ruskomsnusk-mix af new wave, krautrock og post-punk. En plade som ifølge én anmeldelse beskrives som en nyklassiker. Pladen endte i øvrigt på talrige årslister (se selv) i 2021.

Glæd dig til et vanvittigt show præget af uforudsigelighed, vanvid og sjov. Når Squid spiller live, får det i forvejen høje energitryk yderligere et nøk opad, og de er decideret medrivende! Pas så i øvrigt lige på blæksprutteblækket!