STAR FEMININE BAND BJ

Lokation
Pavilion
Show
12:00
Torsdag 30. juni 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Instagram
Beninesisk pigegruppe får dig til at danse, mens de synger om ligestilling, empowerment og kvindelig omskæring.


Nærmest ud af det blå har en gruppe unge piger fra en fjern region i det vestafrikanske land Benin rystet musikverdenen med deres opfindsomhed og energi – og nogle tiltrængte budskaber!

Star Feminine Band består af syv piger i alderen 10 til 17 år, og de lever ikke just op til den gængse forståelse af en 'pigegruppe'. De synger om tvangsægteskaber og omskæring.

På trods af de daglige kampe de har gennemlevet, er deres musik fuld af modstandskraft og glæde. Det er et iørefaldende universelt sprog, der tænder håbets lys og holder takten i en plaget verden.

Gruppen fandt sammen, efter at de reagerede på en annonce fra den lokale radiostation, som opfordrede piger til at deltage i en række gratis musikundervisningslektioner.

Deres sange er en fantastisk kombination af både sprog og musikalske stilarter. De synger på sprogene waama, peul, ditammari, bariba, fon og fransk – og deres musik rummer både lokale waama-rytmer, congolesiske rumba, highlife og sierraleonsk bubu med et strejf af psykedelia og rock.

I 2020 udgav Star Feminine Band deres selvbetitlede album, som indeholder otte sange af humørforbedrende musikmedicin, der får dit hjerte til at banke højt og dine dansefødder til at bevæge sig hurtigt. Som 10-årige Angélique fra bandet siger det: "Når vi spiller, danser alle."

Deres musik er et kald på frihed for alle kvinder, og de skaber opmærksomhed om behovet for – og pligten til – at uddanne piger og give dem mulighed for at blive uafhængige kvinder.

Denne pigegruppe er klar til at tage imod stafetten fra Benins største stjerne Angélique Kidjo som ledestjerner for kvindelig empowerment, musikalsk dygtighed og ustoppelig glæde.