TETO PRETO BR

Scene
Pavilion
Show
00:15
Fredag 1. juli 2022

Spiller som del af fredagssprogrammet


Mere om kunstneren
Facebook
Instagram
Højintens sammensmeltning af kroppe og den kropslige musik


Med rødder i São Paulos oprørske elektroniske undergrund leverer truppen Teto Preto højintense møder mellem politik, grænsesøgende kropslig performance, house, techno og tropicalia.

Teto Preto er et samarbejde mellem den franske performancekunstner Loïc Koutana og en gruppe aktivistiske og visionære skikkelser fra São Paulos blomstrende elektroniske undergrund.

Truppen er vokset ud af pladeselskabet Mamba Rec og de berygtede nomadiske techno-fester Mamba Negra, som ofte foregår i byens forladte industribygninger. Festerne blev startet af DJ Cashu og Teto Preto-medlemmer for første gang i 2013. Et tidspunkt, hvor São Paulo begyndte at blive anset som et “sydens Berlin” med sin spirende og særlige elektroniske scene.

Gruppen er tæt allieret med de lokale kampe i LGBTQIA+-miljøet, og de sætter globalt fokus på den tiltagende undertrykkelse af queer-kulturer i Brasilien.

Teto Pretos politisk provokerende agenda og deres første single “Gasolina” (2016) fik dem i første omgang rundt på store brasilianske festivaler, men det var for alvor med debutalbummet Pedra Preta (2018), at de fik international opmærksomhed. Med voldsomme elektroniske arrangementer og energiske sange opbygger de et univers af oprør, mystik og lidenskab, som fik medier som Crack Magazine til at hylde albummet som et af årets vigtigste.

Live leverer gruppen højintense koncerter som inkorporerer elementer af house, techno, jazz og tropicalia i en opslugende sammensmeltning med moderne dans, grænsesøgende, kropslig performance, bar hud og latex.