THE WHITEST BOY ALIVE NO/DE

Scene
Arena
Show
19:45
Torsdag 30. juni 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Website
Spotify
Uhøjtidelig indie-funk-disco-house med et bredt smil på læberne.


Er det virkelig over et årti siden, at The Whitest Boy Alive sidst spillede på Roskilde? Og lige så længe siden, at bandet sidst udgav et album? Det er på tide at gøre noget ved det, ikke sandt?

Nu er de tilbage med en eksklusiv koncert på Roskilde Festival – eneste europæiske show i 2022!

Det er ganske fantastisk, for der er ikke mange bands derude, som formår at få en stor publikumsmængde (fysisk) op at køre over deres uprætentiøse håndspillede indie-dansemusik, som The Whitest Boy Alive kan.

Tilbage i nullerne kunne frontmand Erlend Øye nyde kunstnerisk troværdighed som en af de bedst kendte og respekterede indieprofiler inden for både pop/rock og elektronisk musik. Nogen kender ham fra Kings of Convenience (de spiller sørme også på dette års Roskilde Festival!), andre på vokalbidragene til tidlige Röyksopp-sange. De fleste kender ham som den bebrillede, nørdede festabe i The Whitest Boy Alive. Bandet med en rockbesætning og et insisterende formål om at få dig til at danse. Kald dem bare et ligetil og nedbarberet indieband med stor inspiration i tidlig Talking Heads. De driver deres sange fremad med minimalistisk præcision og en hel masse funk.

Øye tilbringer tiden med at leve det gode liv i det sydlige Italien. Han rejser også en hel del til Chile og har bevæget sig ind på musikscenen dér. Denne hvide dreng må være oparbejdet en flot kulør med tiden. Det samme gælder for hans musik, som fortsat afspejler de mange farver i en drejende diskokugle.