THEY HATE CHANGE US

Lokation
Mantra
Show
17:15
Onsdag 29. juni 2022
Mere om kunstneren
Instagram
Youtube
Spotify
Soveværelsesrappere laver progressiv musik med mening og en DIY-tilgang


Dre og Vonne mødtes første gang foran det lejlighedskompleks, hvor de begge boede som teenagere.

Dre var lige flyttet ind i nabolaget, og Vonne forsøgte at sælge ham dårlig hash.

Det stod klart fra starten, at de to lyttede til musik på en anden måde end de fleste andre mennesker. De er musikalske altædere, besatte dybdeborere og fans af sjældne og radikale lyde.

De startede som unge, der trawlede internettet igennem efter sange, de har siden samlet på musik fra hele verden og på tværs af årtierne og ud fra det tilegnet sig en fælles viden om musik, der er så dyb, at ordet 'leksikalt' dårligt dækker det. Det er ikke kun Østkystens hip-hop, som Dre er vokset op med, eller de hyperlokale basmusikvarianter som jook og crank, som Vonne er vokset op med, men også drum'n'bass, Chicago-footwork, post-punk, prog, grime, krautrock, emo og stort set alle andre genrer på kortet.

Den eksperimenterende rapduo har skrevet kontrakt med pladeselskabet JagJaguwar og udgiver deres debutalbum Finally, New lige efter, at de er blevet annonceret til Roskilde Festival 2022.

Alt er do-it-yourself til fingerspidserne. Pladen er skrevet, produceret og indspillet i et soveværelse i Tampa, Florida. Ifølge duoen er deres album en nedbrydning af grænserne mellem genrer og lyde. Simpelthen fordi de er så interesserede i det hele. Alligevel formår de at holde deres lyd smukt minimal, gribende og med masser af kant.

They Hate Change forsøger ikke at gøre noget anderledes, det er bare en selvfølge, når man allerede er i sin egen overhalingsbane.