THOMAS HELMIG DK

Scene
Orange
Show
19:15
Fredag 1. juli 2022
Danmarks evige popdreng genbesøger Roskilde Festival


Det hedder sig, at Thomas Helmig ikke behøver nogen introduktion. Den evige popdreng fra Smilets By har formået at holde sig relevant i den danske musikbranche i fire årtier. Ingen er i tvivl om, hvad den Helmig’ske lyd-DNA er udgjort af: lige dele soul, funk og pop strøet med sikker hånd ind over et utal af træfsikre hits, nogle gange på dansk, andre gange på engelsk. Det har vundet Helmig ikke alene talrige førstepladser på hitlisterne – og på tilsvarende vis rekordmange award-statuetter – men også hjerterne hos mange musikelskere.

Thomas Helmig har vundet ærespriser, skrevet en VM-sang, lavet filmsoundtracks og musicals. Han har også sunget side om side med nærmest hele den danske musikbranche.

På Roskilde Festival er Thomas Helmig ingen fremmed. Han har optrådt her seks gange tidligere. Første gang var i 1986 med bandet Thomas Helmig Brothers. Han ved, hvad der skal til for at skubbe festen helt op på øverste etage. Kun få formår som Helmig at skabe både nerve og nærvær, når han optræder – uanset om du står allerforrest eller længst tilbage.

57-årige Thomas Helmig har bevist igen og igen, at han – her mere end 30 år efter solodebuten – er i topform. Når han spiller live, favner han på fineste vis hele karrieren med en sætliste, der både tæller det bedste af de første og de største af de seneste i en helhed, der er 100% Helmig og dermed en vigtig del af alle tiders danske soundtrack.

Kom og skrål med når Thomas Helmig atter spiller op til dans på Roskilde Festival 2022.