TOBIAS RAHIM DK

Scene
Arena
Show
14:00
Torsdag 30. juni 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Youtube
Masser af potent følsomhed fra dansk-kurdisk hitmager


2021 var året hvor hele Danmark så op til Tobias Rahim.

Den dansk-kurdiske sanger rager over to meter op i luften, og så har han sammen med Andreas Odbjerg skrevet den måske selv-refererende sang ”Stor mand”, som blev en decideret landeplage herhjemme i det forgangne år. ”Mucki Bar” er kigget ind i 2022 – det seneste smækhit fra Rahim, som synes at have både melodirigdom og ambitioner, der er mindst lige så store som forgængeren.

Tobias Rahim slog sit navn fast året før, hvor han udgav sin solodebut National romantik 2021, som bl.a. rummede hittet ”Jesus” (som er et selverklæret samfundskritisk country-nummer med de rammende omkvædslinjer ”Jesus var perker”). Du har nok også hørt ham i de tidligere numre ”Op a væggen” og ”Costa Del Sol til København”.

Den 32-årige kunstner leger med ærlige følelser og grænsesøgende lyrik tilsat et provokerende udtryk. Han opererer i et flydende grænseland, hvor man snildt kan synge om både sex og om politik.

Den sensuelle musik fik Tobias Rahim ind under huden ved et længere ophold i Colombia, hvor han dyrkede reggaeton. Tilbage i Danmark levede han musikken ud som halvdelen af reggaeton-duoen Camilo & Grande.

Du har sikkert også hørt ham i den Burhan G-hyldende sang ”Burhan G” side om side med KIDD og… nå ja, Burhan G, ligesom han var med i Burhan Gs ”Dans”. Han har også sunget med Ida Laurberg i sangen ”Stimulanser”.

Tobias Rahim har med andre ord været lidt over det hele. Så det er ganske naturligt, at man har kigget op til ham. Nu skal du snart til at skue op mod scenen på Roskilde Festival, når den store mand og elskelige popkunstner slipper alle løjer løs live.