TODRICK HALL US

Scene
Apollo
Show
00:15
Onsdag 29. juni 2022

Spiller som del af onsdagsprogrammet


Fra American Idol over Broadway til Roskilde Festival. Forvent en storslået entré fra denne superstjerne


Todrick Hall er en inspirerende karakter, der kan synes større end livet.

Han er lige dele old-school teater-showman, new-school internet-personlighed, drag queen... han flytter også grænserne for LGBTQ-repræsentation i en branche, der historisk set har været uvelkommen for queer med en anden hudfarve.

Todrick Hall flyttede sig hurtigt fra amerikansk berømmelse på American Idol over international opmærksomhed gennem RuPauls Drag Race til at få en kæmpe global skare af følgere på sociale medier. Og det er endda uden at nævne hans optrædener på Broadway i Kinky Boots, Chicago og Waitress eller hans medvirken i BBC's Greatest Dancer.

Hans stjerne er fortsat vokset i kølvandet på hans corona-sang "Mask, Gloves, Soap, Scrubs", som han fulgte op med at agere vært til Global Pride 2020 på YouTube.

Todrick Hall har også udgivet en masse musik. I 2021 udgav han det største projekt i sin karriere, albummet Femuline. Det er et album, som er fyldt med farverig, sprudlende dansepop. Albummet indeholder indslag fra blandt andre Chaka Khan, Nicole Scherzinger (The Pussycat Dolls) og Brandy.

Den første single fra albummet er "Boys in the Ocean", som rummer uimodståelige elementer af funk og disco, og som er et oplagt soundtrack til en gang sommereskapisme. En anden single, "Queen", er en moderne Hi-NRG-popklassiker og et trodsigt udsagn om self-empowerment, hvor Todrick Hall erklærer: “I was born with glitter running through my veins, I don’t give a fuck what people say… I was born to be a queen.”

En Todrick Hall-koncert er et show, hvor der trykkes på ALLE knapper. Det betyder sange, kostumer, koreografi, storhed og fejring af livet. Men også et statement fra en sort, homoseksuel mand, der har “klaret den” i musikbranchen.