VÍÍK INT

Lokation
Rising
Show
15:30
Søndag 26. juni 2022
Seksmandsgruppe spiller sig ind i traditionerne på den skandinaviske folkemusik


Det er som at blive taget tilbage i tiden – eller måske endda helt ud af tiden – når man lytter til sekstetten Víík og deres favntag med den skandinaviske sangtradition. De seks medlemmer repræsenterer både Danmark, Sverige og Norge.

Helt i front har Víík den norske sanger og komponist Elisabeth Vik, der leder alle lyttende ind i et magisk univers af middelalderballader, sagn og eventyr.

Med sig har hun, hvad der passende kan betegnes som et skandinavisk stjernehold bestående af Annelene Toft (violin), Villads Hoffmann (cittern), Morten Alkjær (harmonika) og Jakob Kragesand (kontrabas) fra Danmark og Mårten Hillbom (percussion) fra Sverige. Alle rutinerede og legesyge musikere, der sammen gør folkemusikkens rødder spillevende og vedkommende.

Gruppen har ikke eksisteret i så lang tid, men de har alligevel formået at gøre sig bemærket som et solidt live-navn. Til DMA Roots-prisuddelingen har de været nomineret til både prisen som årets roots-navn og årets live-navn. Når du hører dem sætte fut til instrumenterne, forstår du, hvorfor det er så let at lade sig begejstre over denne gruppe.

Se derfor frem til en folkemusikalsk fest, når Víik spiller op til dans på Rising-scenen på Roskilde Festival 2022.