VIRON EROL VERT & SOLVEJ HELWEG OVESEN

Lokation
Ambereum
Show
Onsdag 29. juni 2022

- lørdag 2. juli 2022


Mere om kunstneren
Facebook
Instagram
Website
Ambereum er et orangefarvet performancerum og et gemmested fra festivalens hurtige puls. Om natten bliver det et festcentrum.


Ambereum er prydet af forskellige nuancer af orange og rav og præsenterer sig selv som en scene, et skjulested, en oase og et sted at opdage nye lyd- og performanceformater midt i den summende festival.

Ambereum er et fordybende og roligt sted med lyd, hvor du kan drømme, stoppe op, cyber-detox'e, reflektere og opleve nærhed på en måde, der nedbryder sociale, åndelige og kulturelle forskelle. 

Ambereum kom til live i 2019 i et samarbejde mellem kunstner Viron Erol Vert og kurator Solvej Helweg Ovesen, inspireret af de helbredende kvaliteter fra rav, græske templer og ideen om at fusionere hedensk kultur og Middelhavsmytologi i et natklub-lignende psykedelisk univers. 

Om natten danner Ambereum scene for techno, dans og house-fester. I år er scene- og pladsdesignet blevet ændret og udvidet. Du vil finde endnu flere intime kroge, pavilloner og minihuse at hænge ud i døgnet rundt. 

Ambereum som scene og stedspecifik installation danner rammen for performance- og musikprogrammet The Nature of Things.

Om The Nature of Things
Forandring skabes ved at lade gamle systemer bryde sammen og skabe noget nyt. En tilstand af turbulens er også en mulighed for forandring. Ambereum-programmet ser denne forandringsbølge, som vi oplever i verden netop nu, som en mulighed for at fokusere på genfødsel, fornyelse og rekonfiguration af kosmos. Vi skal finde nye måder at være sammen på – og således ændre vores verdenssyn og værdier sammen. "Atoms", "Souls" og "Materials" udgør en tredages tematisk struktur på Ambereum, der er inspireret af Lukrets' episke bog "Om verdens natur", som undersøger nøglen til selv at være med til at skabe forandring.  The Nature of Things er kurateret af Solvej Helweg Ovesen.