XENIA XAMANEK DK

Scene
Platform
Show
00:00
Onsdag 29. juni 2022

Spiller som del af onsdagsprogrammet


Mere om kunstneren
Instagram
Soundcloud
UUMPHFF-grundlægger skaber fremmedartet reggaetón, der inviterer dig til både at drømme og danse


Efter at have dygtiggjort sig i reglerne for komposition og formelt uddannet sig på saxofon er Xenia Xamanek blevet en kunstner, der ignorerer alle regler i en slags idiosynkratisk musikstil.

Xenia Xamanek er en af grundlæggerne af UUMPHFF, en uafhængig musikplatform skabt ud fra et behov for et bredere musikalsk tilhørsforhold (de er værter for en seks-timers fest i Ambereum – gå endelig ikke glip af det!).

Og måske er det lige, hvad Xamanek og ligesindede kunstnere har brug for. For én ting er sikker: Musikken er i særligt kredsløb om sin helt egen verden.

Bare tag et lyt til Xenia Xamaneks seneste album Delirio Real fra 2021. Xamaneks honduriske rødder kommer rigtig frem her. Flere sange er sunget på spansk, og den musikalske stil er en svedende varm og sexet kinddans med den altid populære reggaetón-genre. Men hele molevitten filtreres gennem noget sløret og fremmedartet. Det er døsigt, lo-fi og drømmende.

Xamaneks tidligere materiale har budt på bl.a. dekonstrueret techno, støj og fordybende ambient, men også en blanding af studie- og feltoptagelser i kollage-lignende kompositioner.

Xamanek skubber atter en gang lyden i nye usædvanlige retninger og navigerer i et eventyrligt og altid fascinerende felt.