YASMIN WILLIAMS US

Scene
Gloria
Show
14:00
Torsdag 30. juni 2022
En anden type guitarhelt


Hun sidder med sin akustiske guitar liggende fladt i skødet. Så får hun strengene til at svinge, klinge og ringe. Hun bruger begge sine hænder – ofte med én melodi med den ene hånd og en kontramelodi med den anden – som er overalt på gribebrættet, hvis de ikke banker en puls på kassen eller er andre uventede steder.

Nogle gange placerer hun også en kalimba (et afrikansk fingerklaver) oven på guitaren og spiller på den samtidig med guitaren.

25-årige Yasmin Williams fremmaner verdener af lyd med sit sparsomme instrumentale setup.

Bare lyt til hendes albums, og du vil blive overrasket over, hvor meget lyd hun kan skabe med blot to hænder.

På sit seneste album, Urban Driftwood (2021), flyder de fingernemme strengepluk med en glidende lethed og harmoni, som var det drivtømmer ned ad floden (måske er titlen udtænkt sådan?), og følelserne siver ud fra flodbredden.

Albummet er blevet modtaget med storrosende anmeldelser alle steder. Det landede tilmed på nogle årslister.

Mest fantastisk er det at opleve den Virginia-baserede musiker live på en scene. Hun føjer en anden dimension til titlen som 'guitarhelt' (computerspillet Guitar Hero var faktisk, hvad der oprindeligt fik hende til at begynde på guitaren). Hun fortryller publikum med sit eget greb på fingerspil, som både er komplekst, detaljeret og elegant.

Da hun spillede på Newport Folk Festival i 2021, vurderede et medie, at hendes koncert var hele festivalens største åbenbaring.

Vi anbefaler at se hendes 'Tiny Desk (Home) Concert', som hun har lavet for NPR. Den viser dig præcis, hvad hvilket stof hun er gjort af.

Williams er levende bevis på, at der fortsat er masser af liv tilbage i den gode, gamle seksstrengede.