19 NAVNE FRA DE MUSIKALSKE VÆKSTLAG OG 1 ORANGE ÅBNER

PUBLICERET TIRSDAG 22.2.2022

Festivallivet
Vi kan nu løfte sløret for de første 19 navne, der skal spille på vores vækstlagsscener Rising og Countdown til sommer. Samtidig kan vi afsløre, at Drew Sycamore bliver første kunstner, der træder op på den ikoniske Orange Scene i år.


To års fravær af festivaler og lange perioder med lukkede spillesteder har gjort det vanskeligt for især de nyeste musiknavne at komme ud og møde publikum. Det kan blive en udfordring for dansk musikliv fremover, hvis ikke man gør en ekstra indsats for de musikalske vækstlag.

For fremtidens nye superstjerner skal findes netop i vækstlagene. Flere af Danmarks toneangivende musiknavne som MØ, Jada og The Minds of 99 mødte karrierens første større publikum på vores vækstlagsscener.

Med offentliggørelsen af de første navne sætter vi nu retningen for årets vækstlagsindsats. Vi holder fortsat halvdelen af programmet åbent, så vi sikrer, at vi også får de allerfriskeste navne og strømninger på musikscenen.

Se alle 19 vækstlagsnavne nederst.

Direkte til Orange Scene
Åbningen af Orange Scene er for mange det første store, fælles samlingspunkt på Roskilde Festival, og der er traditionelt set stor opmærksomhed om begivenheden. Derfor er det som oftest en ny kunstner på tærsklen af det helt store gennembrud, der får æren af at spille som den første på vores festivalens hovedscene.

I år er det svært at komme på et mere oplagt navn end Drew Sycamore.

For har du været i nærheden af en radio de seneste par år, har du med allerstørste sandsynlighed stiftet bekendtskab med hits som ”I Wanna Be Dancing”, ”45 Fahrenheit Girl’ og ”Perfect Disaster”.

Koncerten til sommer bliver Drew Sycamores første på Roskilde Festival.

Disse 20 navne føjes til Roskilde Festivals plakat:
(tryk på navnene for at læse om dem)


DREW SYCAMORE

A36AFSKUMAYSAYBARBROBBYBITESBLIKFANGBRIMHEIMCOBRAHDAYYANIDEBBIE SINGSDOPHAIVAN$ITOJJ PAULOODZPRISMAREVEAL PARTYRIGMORSHOOTER GANGVOLA

Torsdag 24. februar offentliggør vi yderligere 92 navne og en dagsinddelt musikplakat.