ROSKILDE FESTIVAL ER TILBAGE! VI SKYDER FESTIVAL NR. 50 I GANG MED 23 MARKANTE MUSIKNAVNE OG ET EKSTRA BILLETSALG TIL UNGE

PUBLICERET TIRSDAG 12.10.2021

Til sommer kan du glæde dig til at opleve bl.a. den engelske popdronning Dua Lipa, stjernerapperen Tyler, The Creator, poprock-søstrene HAIM, den musikalske kamæleon St. Vincent og den danske komet Jada. Vi sætter også vores sidste billetter til salg og opretter en særlig pulje med ekstra billetter til unge under 25 år.


Så sker det! Vi skyder Roskilde Festival nr. 50 i gang!

Her i første hug byder vi på 23 aktuelle musiknavne. Vi sætter også et særligt fokus på vores helt unge festivalgængere. Vi sætter nemlig ekstra billetter til unge under 25 år i salg. Læs mere om det hele nedenfor.

Men allerførst: musikken.

Dua Lipa

En popdronning holder audiens

Dua Lipa er fra alle sider udråbt til at være den nye popdronning. Da verden lukkede ned i foråret 2020, udkom hendes seneste album, Future Nostalgia. Dårlig timing, skulle man tro. Men pladen endte som et globalt soundtrack i en lukket verden, og spektakulære hitsingler som ”Don’t Start Now”, ”Break My Heart” og ”Levitating” katapulterede den 26-årige stjerne op i den absolut øverste globale popliga.

Dua Lipa debuterede på Orange Scene i 2018 med sin smittende popperfektion. I 2022 vender hun tilbage større end nogensinde og inviterer til det løsslupne og livsbekræftende festfællesskab, som ingen popfans vil gå glip af.

Tyler, The Creator

Flere hovednavne

Roskilde Festival 2022 kommer også til at byde på den eventyrlystne amerikanske multikunstner og stjernerapper Tyler, The Creator, de tre søstre i poprock-trioen HAIM og den musikalske kamæleon St. Vincent, der atter har genopfundet sig selv med nye musikalske udtryk og alter egoer.

Debutanter og international appel

Det 21-årige prisbelønnede kæmpetalent Arlo Parks og r&b-sensationen Erika de Casier er blandt 2022-plakatens yngre og debuterende kunstnere, som har taget deres første karriereskridt midt i en pandemi og nu endeligt kan møde verdens bedste publikum, nemlig Roskilde-publikummet!

Og så siger vi alle gode gange tre med Jada. Hun skulle have åbnet Orange Scene i både 2020 og 2021, som jo ikke blev til noget. I mellemtiden har den danske kunstner flyttet sig i både popularitet, international appel og kunstnerisk gennemslagskraft, så hende skal vi opleve på det orange alter til en sen nattefest.

Vi mærker en kæmpe udlængsel blandt kunstnerne. Samtidig arbejder vi med alt, vi har i os, på at indfri tre års udvikling på én festival. Forvent, at vores festival nummer 50 bliver en helt speciel tilbagekomst til en ny tid. Det har vi alle brug for!

SE LINE-UPPET MED DE 23 NAVNE OG LÆS MERE OM DEM ALLE

Nu sætter vi de refunderede billetter til salg

Der blev kun refunderet 5000 ud af de 80.000 solgte billetter efter aflysningen af Roskilde Festival 2021. De billetter skal vi have i hænderne på en masse festivalhungrende mennesker. Vi sætter således 5000 billetter i salg på torsdag 14. oktober. Vi sælger først til vores venteliste kl. 11:00, dernæst i åbent salg kl. 12:00 (med mindre der er udsolgt). Vil du nå med på ventelisten, så skriv dig på her inden onsdag kl. 23:59:

Vi laver også et ekstra salg, for vi vil have de unge med

Med to aflyste festivaler i streg er to årgange af festivaldebutanter blevet snydt for muligheden for komme på festival. Vores tal viser, at 80 % af vores debutanter på Roskilde er under 25 år. Derfor vil vi gerne øremærke yderligere 5000 billetter til unge under 25 år (du skal være født efter 3. juli 1997), så vi giver plads til, at vores festival stadig er et sted, hvor unge kan nyde det særlige Roskilde-fællesskab. Det er ekstra vigtigt i den tid, vi er i nu. Billetterne koster det samme som normale partoutbilletter og sættes til salg 30. november kl. 12:00. Det har du måske nogle spørgsmål til. Dem har vi forsøgt at imødekomme i vores billetnyhed.