68 NYE MUSIKNAVNE: ÅRETS PROGRAM SLÅR ALLE REKORDER

PUBLICERET ONSDAG 11.5.2022

Oplevelser
I dag offentliggør vi 68 nye musiknavne. De inkluderer den brasilianske superstjerne Anitta, den energiske rapper Baby Keem, det riffglade rockband Biffy Clyro og den fremadstormende R&B-sanger H.E.R. Dermed har vi lavet alle tiders mest omfangsrige program i hele festivalens historie. Der følger også en spilleplan med.


Det er lidt som at være i en slikbutik. Så meget at vælge imellem! Sådan bliver det også på Roskilde Festival til sommer.

Vi offentliggør i dag 68 nye musiknavne, og således bliver årets festivalplakat den mest omfangsrige nogensinde. Det samlede program favner i alt flere end 290 artister inden for musik, kunst og aktivisme.

Vi har fortsat kikkerten rettet mod de nye, spændende stjerner. Og så byder vi på mange forskelligartede navne – og fra forskellige steder i verden.

De nye tilføjelser tæller bl.a. nye globale popstjerne Anitta, der igennem et årti er stormet frem på hitlisterne i hjemlandet Brasilien, og senest toppede hun den Billboards internationale hitliste.

Sommerens program byder desuden på den unge, fremadstormende rapper Baby Keem, ligesom R&B-håbet H.E.R. gør sig klar til at indtage Roskilde Festival med både kærlighedsballader og markante protestsange.

Du kan også glæde dig til den skotske synth-pop-trio Chvrches og landsmændene i rocktrioen Biffy Clyro, som kommer til Roskilde med skurrende guitarriffs.

Flere navne til talentscenerne
Vores to scener Rising og Countdown huser alle de nye, fremadstormende talenter. Også her er der musikalsk bredde og forskellige musikalske smagsarter. Hvem ved, måske finder du her de kommende års navne til de hovedscenerne. Vi har intet mindre end 26 nye navne. Dem kan du læse mere om her.

To nye scener
For det ikke skal være løgn slår vi også en rekord med antal scener. Og du kommer til at møde to helt nye af slagsen. Vi har allerede fortalt om Platform (læs om den her). Den anden nye scene hedder Mantra.

Mantra bliver placeret centralt på festivalpladsen, og herfra kan du fra onsdag høre musik under åben himmel i dagens lyse timer.

Dermed lægger festivalpladsen i år græs til 13 scener – heraf 10 hvor du kan høre musik. Så mange har der aldrig været før.

Hvem spiller hvornår
Vi har også netop færdiggjort den store opgave det er at placere alle disse mange navne på de mange scener, der er på festivalen. Det har vi samlet i en spilleplan – og den kan du hente her.

De 68 nye navne er:


ANITTA (BR)
BABY KEEM (US)
BIFFY CLYRO (UK)
CHVRCHES (UK)
H.E.R. (US)
JERRY CANTRELL (US)

AMINA & SOSA & FVN (DK)
ANNA B SAVAGE (UK)
BBYMUTHA (US)
CANZONIERE GRECANICO SALENTINO (IT)
CMAT (IE)
DANIEL ROMANO'S OUTFIT (CA)
ETUK UBONG & THE ETUK PHILOSOPHY (NG)
EVRITIKI ZYGIA (GR)
GOOD MORNING (AU)
HANNAH JADAGU (US)
HVAD (DK)
IMARHAN (DZ)
JAMMJAM FEAT. DIRTY LOOPS & MATEUS ASATO & RUNE RASK AND FRIENDS (INT)
KLEIN (UK)
LAKHA KHAN’S MORNING RAGAS (IN)
LILIANE CHLELA (LB)
L'RAIN (US)
MARINA SENA (BR)
MOSCOW DEATH BRIGADE (RU)
N.E.GIRL & PEACHLYFE & SUGAR (DK/UK)
OWENN (US)
RESIDENT DJ: MANAMI (JP)
RESIDENT DJ: SICARIA SOUND (UK)
RESIDENT DJ: SMOKEY (DK)
RESIDENT DJ: TASH LC (UK)
ROLO TOMASSI (UK)
SANGRE NUEVA (INT)
SHYGIRL (UK)
SURFBORT (US)
THEY HATE CHANGE (US)
TODRICK HALL (US)
UNIIQU3 (US)

COUNTDOWN & RISING
ATUSJI (DK)
BATHSHEBA (DK)
BLÆST (DK)
DAUFØDT (NO)
EEE GEE (DK)
GABESTOK (DK)
IB101 (DK)
JEURU (US)
JOE & THE SHITBOYS (FO)
KORTER Í FLOG (IS)
LAMIN (DK)
LINN (DK)
LUCKY LO (DK)
MINA OKABE (DK)
MUSTI (NO)
PIND (DK)
RESIDENT DJ: AMANDA BAUN (DK)
RESIDENT DJ: PROM NIGHT (DK)
RESIDENT DJ: TJIQUITA (DK)
ROSEELU (DK)
SENSO (DK)
SMAG PÅ DIG SELV (DK)
SOFT AS SNOW (NO)
VARNRABLE (NO)
VÍÍK (INT)
YAKUZA (DK)